Política03/06/2020

El PS pregunta per l'estat de les converses amb Espanya i França per la reobertura de les fronteres

La formació remarca la necessitat de la lliure circulació de turistes per tal que l'economia del país funcioni a ple rendiment

Ara Andorra

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha entrat aquest dimecres una pregunta parlamentària al Consell General "davant la greu preocupació" econòmica i social que ha representat i representa encara en aquests moments el tancament de la frontera amb Espanya i França pels andorrans i residents de tot el país.

A l'entendre de la formació, Andorra necessita la lliure circulació pels seus dos passos fronterers i l'entrada de turistes per tal que l'economia del país funcioni a ple rendiment, ja que si no és així "s'agreujarà" la situació econòmica i social del país. Així mateix, el PS assegura que per a molts residents del país "és molt important poder rebre o visitar familiars de fora de les nostres fronteres" o poder seguir fent gestions a l'exterior del Principat.

Cargando
No hay anuncios

És per aquest motiu que des del grup parlamentari socialdemòcrata s'ha tramitat una pregunta oral per saber com avancen les converses amb els governs d'Espanya i França en relació amb el trànsit fronterer.

"Creiem que és important que es pugui parlar sobre l'obertura de les fronteres a la propera sessió de control al Consell General. Els membres del PS ens hem reunit de manera permanent amb els agents econòmics i socials d'Andorra com són els comerciants, els hotelers o els estudiants, i tots ens han traslladat el mateix neguit", ha explicat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.