Política14/10/2019

Rossell participa en la conferència de ministres de Justícia al Consell d'Europa

Sílvia Riva liderarà la XX Conferència Iberoamericana de ministres de Cultura a Bogotà

Agència Ana

Andorra la VellaEl ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, participa en la conferència de ministres de Justícia del Consell d'Europa que té lloc a Estrasburg aquest dilluns i dimarts. La reunió ministerial, que es desenvolupa sota la presidència de França, debat sobre la justícia a Europa tenint en compte el desafiament que suposa la digitalització.

En la seva intervenció, Rossell ha destacat que els nous mitjans d'informació i de comunicació influeixen en la relació entre l'estat i els ciutadans com a eina per construir ciutats més obertes, transparents i representatives. Així mateix, el ministre ha refermat la convicció del Govern en l'aparició de les noves tecnologies per tal d'optimitzar i actualitzar els processos per tal de ser més eficaços.

Cargando
No hay anuncios

El ministre també ha remarcat que, per tal d'aconseguir el compliment de l'objectiu de desenvolupament sostenible número 16 (pau, justícia i institucions sòlides), s'ha de treballar, entre altres, en la consolidació d'un marc regulador que respongui als desafiaments de l'evolució tecnològica per tal d'eliminar les desigualtats i la discriminació per tal de promoure un Govern just i solidari, que afavoreixi un canvi cultural a les institucions públiques.

Conferència Iberoamericana de ministres de Cultura

Per altra banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, liderarà aquesta setmana la XX Conferència Iberoamericana de ministres de Cultura que es celebra aquest dimecres i dijous a Bogotà, la qual també comptarà amb la presència del president de Colòmbia, Iván Duque, i de la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan. Tots tres inauguraran una trobada ministerial que té com a objectiu aprofundir el diàleg i generar els consensos sobre l'aportació de la cultura per al compliment de l'Agenda 2030, ressaltant el paper de la cooperació pel que fa a la promoció de la diversitat i el patrimoni cultural així com de les indústries culturals i creatives.

Cargando
No hay anuncios

Al llarg de la trobada hi haurà diverses conferències moderades per Riva que tindran la innovació i la cultura com a eixos centrals, com per exemple, la quina inaugurarà la segona jornada de la trobada ministerial sota el títol 'La informació i indicadors per a generar coneixement'. Les jornades de treball conclouran amb la signatura de la declaració conjunta que serà elevada als caps d'Estat i de Govern.