Política19/07/2018

El Sipaag recorda al Govern que la seva demanda era una jornada continuada de 7 hores i 30 minuts

Lamenten que Funció Pública no els hagi tingut en compte com a interlocutors

ARA Andorra

Andorra la VellaLa proposta de flexibilització dels horaris dels funcionaris feta pública aquest dimecres pel Govern no acaba de satisfer al sindicat que representa a aquests treballadors. En un comunicat emès aquest dijous al matí, i que ha enviat també a tots els seus afiliats, el Sindicat de personal adscrit a l'administració general (Sipaag) ha recordat que la seva demanda no ha estat inclosa entre les tres noves possibilitats d'horari. La seva fórmula era una jornada continuada diària de 7 hores i 30 minuts durant tot l'any, amb un descans de 20 minuts, i "mantenint els horaris de funcionament específics dels serveis, sense perjudici que els treballadors puguin conservar la jornada partida si ho prefereixen", han exposat.

Per la seva part, el Govern, a la prova pilot que es durà a terme entre el 10 de setembre i el 31 de desembre, dona als funcionaris tres alternatives: mantenir la jornada actual amb 8 hores i 15 minuts diaris de dilluns a dijous, i els divendres i setmanes de jornada intensiva de 7 hores; una nova jornada de treball ininterrompuda de 7 hores i 45 minuts diaris de dilluns a divendres, i de 7 hores i mitja les setmanes de jornada intensiva i, finalment, una nova jornada de treball partida de 7 hores i 45 minuts diaris de dilluns a divendres, i de 7 hores i mitja les setmanes de jornada intensiva.

Cargando
No hay anuncios

Tenint en compte que la seva opció no figura entre les propostes, des del Sipaag lamenten que el departament de Funció Pública i els directors no els hagin tingut en compte com a interlocutors, tot i fer-los una proposta específica quan s'estava treballant aquesta flexibilització. La seva opció de 7 hores i 30 minuts de jornada laboral "hauria representat una reducció horària durant els períodes de jornada partida actuals i un increment de les hores treballades en els períodes de jornada reduïda". Es tracta d'una opció que hauria millorat la conciliació de la vida laboral i familiar, "a més de garantir la qualitat del servei públic", han exposat.

Amb tot, també recorden que la primera proposta que es va treballar des de Govern era una jornada compactada de 8 hores i 45 minuts, amb 30 minuts inclosos de descans, amb l'objectiu de mantenir oberta l'administració general de les 8 a les 17.30 hores. En aquest sentit, amb les propostes del Govern aquest objectiu es manté.

Cargando
No hay anuncios

El sindicat conclou que, tot i que no ha assolit l'objectiu de la jornada laboral continuada de 7 hores i 30 minuts, "continuarà treballant per millorar la conciliació laboral i personal dels treballadors" de l'administració pública.

Finalment, també demanen que durant la prova pilot es tingui en compte l’opinió dels treballadors mitjançant una enquesta.