Política13/03/2018

El SEP espera que el 80% de professors i col·laboradors secundin la vaga

Des del sindicat creuen que s'estarà fins i tot per sobre dels serveis mínims

ARA Andorra

Andorra la VellaDes del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) s’ha fet un recompte de la incidència que pot tenir la vaga d’aquest dijous i divendres. D’aquesta manera han informat que esperen que a la majoria de centres sigui secundada pel 80% de la plantilla de col·laboradors, mestres, professors i personal tècnic i el 50% dels comandaments, ja que estan obligats a ser a l’escola en compliment dels serveis mínims, tal com recorden des del SEP.

Des del sindicat posen en relleu que amb aquestes xifres s'estarà, fins i tot, per sobre dels serveis mínims que es fixin i recorden que si no hi ha personal suficient es farà un sorteig amb el personal de les escoles. També afegeixen que "tot i no estar regulats, ni comunicats oficialment als centres", els entenen "com a prescriptius".

Cargando
No hay anuncios

El sindicat ha fet arribar als seus afiliats dos documents on es comuniquen els horaris previstos per les accions de protesta recordant-los que tenen com a objectiu "mobilitzar i aplegar al màxim de treballadors possible", i el balanç de les negociacions amb els punts que el Govern ha acceptat i aquells que han estat rebutjats. En aquests documents es posa en relleu que els dies de vaga i el programa d’actes han estat "pactats entre tota la plataforma de sindicats tenint en compte els torns, horaris de tots els cossos i el calendari de tramitació de la llei", i afegeixen que volen "deixar molt clar que en cap cas es vol promoure el missatge de gaudir d’un pont festiu, ja que el fet de la vaga representa més energia i dedicació presencial que un dia laborable ordinari". També es fa una crida a evitar enfrontaments amb persones externes a la vaga, manifestar-se pacíficament, portar elements sonors per fer "sentir la indignació" com ara xiulets o cassoles, entre d'altres consignes.

Des de l'Associació de Pares i Mares de l'Escola Andorrana (Apaea) s'han remès al comunicat que ja van fer arribar als mitjans de comunicació ara fa uns dies demanant que s’informés adequadament i amb anticipació necessària, tant les famílies com l’Apaea, de “qualsevol trencament de les rutines o d’alteració dels horaris durant el temps que duri la vaga” i que els serveis mínims fossin negociats i que permetessin combinar el desenvolupament de la vaga amb el “mínim trastorn possible per a les famílies”.