Actualitat
Política12/05/2023

La sindicatura es compromet a proposar un inspector per cobrir la vacant d'inspector de protecció de dades

La inspectora no volia treballar i pocs després de ser nomenada pel Consell va agafar una baixa que encara dura, però Enseñat forçarà que al juny se la substitueixi

ARA Andorra

Andorra la VellaL’Agència de Protecció de Dades és un dels organismes que es troba sota el paraigua del Consell General. És el parlament qui nomena els seus membres, tant la responsable com les inspectores. L'APDA disposa de dues inspectores i una directora, Resma Punjabi. L'agència ha viscut una situació vergonyosa durant la segona meitat de la legislatura que acaba de finalitzar. El Consell va nomenar al novembre 2021 a la directora i a les dues tècniques. Una d'elles, però mai es va vincular mai amb l’agència, ni va mostrar cap interès ni compromís pel seu càrrec ni va voler mai treballar en el lloc pel qual havia estat designada.

La situació, des del principi, va ser tant 'kafkiana' al cap de pocs dies de ser nomenada va agafar una baixa mèdica que encara perdura”, segons va explicar Punjabi que ha vist com l’equip d’inspecció quedava reduït a la meitat amb el triple de feina, atès que en aquests 20 mesos no se li ha designat substitut.

Cargando
No hay anuncios

En una de les decisions més criticades de l'anterior sindicatura, el Consell va mirar cap a una altra banda en tot aquest temps i no va executar cap procediment per canviar el nomenament. El relleu només el podia tirar endavant la cambra legislativa. La situació s'ha girat completament amb l'arribada de Carles Enseñat al càrrec del Síindic General.

Després de la reunió mantinguda aquest dijous amb la cap de l'APDA, Reshma Punjabi, Enseñat i la subsíndica Sandra Codina van constatar que l'entitat pateix una manca de recursos humans a causa de la baixa laboral permanent d'una de les seves inspectores. A conseqüència d'aquesta situació, Ensenyat va assumir el compromís d'instar als grups parlamentaris a proposar un inspector per cobrir aquesta vacant, de manera que pugui ser votat i nomenat durant la primera sessió ordinària del Consell General prevista per al mes de juny.