Actualitat
Política22/05/2023

Els síndics inicien a Canillo una ronda de visites institucionals als set comuns

La trobada, que ha durat aproximadament una hora, ha servit per intercanviar impressions sobre l'actualitat política

ARA Andorra

Andorra la VellaEl síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, han iniciat aquest dilluns una ronda de visites institucionals als set comuns que es farà per ordre protocol·lari. D'aquesta manera, Ensenyat i Codina han començat la tanda de presentacions al comú de Canillo on han estat rebuts pel cònsol major, Francesc Camp, i el cònsol menor, Marc Casal. La trobada, que ha durat aproximadament una hora, ha servit per intercanviar impressions sobre l'actualitat política, tant nacional com parroquial. En aquest sentit, Ensenyat i Codina han compartit amb els cònsols de Canillo els reptes que s'ha marcat la sindicatura per aquesta legislatura, entre els quals destaca acostar i obrir el Consell General a la ciutadania.

Per la seva banda, Camp i Casal han exposat la situació actual de la parròquia, amb un especial èmfasi en la situació urbanística, els límits de càrrega i la problemàtica de l'habitatge.

Finalment, els representants de les dues institucions s'han marcat l'objectiu de mantenir una relació més fluida entre el Consell General i el comú de Canillo, per això, s'han emplaçat per a una nova trobada de cara a la tardor. La voluntat és que aquestes trobades siguin periòdiques al llarg de la legislatura.

Cargando
No hay anuncios

Visita de l'ambaixador de Portugal a Andorra

En el marc de les visites institucionals que els síndics reben en l'inici d'aquesta legislatura a la seu del Consell General, aquest dilluns a la tarda ha estat el torn de l'ambaixador de Portugal a Andorra, João Antonio Mira Gomes.

Cargando
No hay anuncios

La trobada ha servit per constatar les bones relacions entre els dos països i la voluntat de les dues parts de continuar donant suport a les iniciatives culturals i socials de la comunitat portuguesa a Andorra que es considera imprescindible per promocionar la integració de la tercera nacionalitat més nombrosa al país.

D'altra banda, el síndic general, la subsíndica general i l'ambaixador de Portugal han acordat donar un impuls al grup d'amistat Andorra-Portugal entre el Consell General i l'assembleia de la República, que fa anys que roman inactiu, per incentivar l'intercanvi comercial, cultural, social i educatiu entre ambdós països.

Cargando
No hay anuncios

A la reunió també hi han assistit la cònsol general de Portugal a Barcelona, Ana Isabel Teixeira, i el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel Da Silva.