L'educació com eina per combatre extremismes

Jover ha fet una valoració positiva de la 35a edició de la Universitat d'Estiu tant pels ponents com per l'assistència de públic

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha clausurat aquest dijous al vespre la 35a edició de la Universitat d'Estiu, que enguany ha girat al voltant dels valors i ha servit per analitzar el passat i el futur d'aquests valors. En el discurs de tancament, Jover ha volgut fer èmfasi en la importància que té l'educació per a la formació de ciutadans en valors positius. “Formem persones perquè la gent pugui continuar estudiant, perquè pugui tenir sortida al mercat de treball però sobretot formem ciutadans”. En aquesta construcció de valors, el titular d'Educació també ha ressaltat que són importants per poder combatre els extremismes actuals i per cohesionar l'educació.  “S'ha d'entendre que la democràcia és l'únic espai per poder gestionar les diferències existents”. 

Per poder construir aquesta educació basada en els valors, Jover ha destacat la importància que els docents del país i d'arreu siguin propers, estiguin motivats i tinguin la capacitat de continuar estudiant i d'adaptar-se al model educatiu. A nivell de programa i de temàtiques de treball, el ministre ha ressaltat que a l'escola andorrana s'utilitzen matèries que serveixen per visibilitzar les diferències i alhora respectar-les.

En un línia semblant s'ha expressat el moderador, Michel Wieviorka, quan ha exposat les conclusions de l'edició. Així, ha recalcat que és important poder permetre a les persones desenvolupar les pròpies aptituds, i creu que la Universitat d'Estiu ha contribuït a ampliar el nivell de coneixement i de perplexitat en relació als valors i al seu futur i com han canviat amb el pas del temps i amb l'aparició de les noves tecnologies.