Pirineus

Mor l'amo de Cal Ignasi de la Seu en caure per les escales

El difunt era el secretari de l'associació de veïns del carrer Capdevila

ANA.AD
30/08/2025

Dijous al matí va morir el restaurador urgellenc d’origen francès Denis Michel Chupin, propietari del restaurant-creperia Cal Ignasi i secretari de l’Associació de Veïns del Carrer de Capdevila de la Seu d’Urgell. Segons han informat els Mossos d’Esquadra i els veïns d’aquest vial, el decés s’ha produït de manera accidental, per causes que ara s’investiguen, mentre Chupin estava al seu establiment, el Restaurant-Creperia Ignasi, preparant productes per a la Festa Major. La teoria que ha transcendit és que Chupin va morir com a conseqüència de la caiguda per les escales del local quan baixava al celler.

La notícia ha causat consternació al centre històric de la Seu, al món de la restauració de la ciutat i especialment al carrer de Capdevila. Amadeu Gallart, exalcalde de la Seu i veí d’aquest carrer, ha valorat la seva pèrdua com a “doblement lamentable, pel que representa una mort per accident i perquè estava al capdavant d’un restaurant molt prestigiat de la Seu”. En declaracions a RàdioSeu, Gallart ha destacat que Denis Chupin, originari de la regió francesa del Loira però establert a la capital urgellenca des de feia molts anys, havia esdevingut un “dinamitzador” d’aquesta part del nucli antic i que s’hi havia implicat organitzant-hi festes i activitats, entre elles un sopar veïnal.

Cargando
No hay anuncios

Per part dels veïns han destacat que aquests darrers anys el Restaurant-Creperia Cal Ignasi ha esdevingut un punt de dinamització del vial i per això lamenten aquesta mort, perquè consideren que precisament aquesta part del centre de la ciutat necessita una reactivació tenint en compte que actualment hi queden pocs establiments comercials en funcionament. Amadeu Gallart conclou que Denis Chupin havia fet una “contribució cívica” valuosa al seu entorn immediat.