Política 08/10/2015

Andorra Telecom podria adquirir un operador mòbil espanyol

Tal com ha anunciat el cap de Govern en el debat d'orientació política, la mesura permetria diversificar i internacionalitzar l'activitat de la companyia i suposaria un estalvi en les trucades dels andorrans des d'Espanya

Ana
2 min
Toni Martí abans d'iniciar el discurs / G.LL.T. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat durant el debat d'orientació política que ha començat aquest dijous al matí que Andorra Telecom podria adquirir una operadora mòbil espanyola. Ho faria en el marc d'un procés d'internacionalització de la companyia destinat a donar-li viabilitat un cop perdi bona part dels ingressos que rep actualment gràcies al 'roaming'. En aquest sentit, Martí ha posat de manifest la necessitat de diversificar l'activitat de l'empresa, i ha assegurat que, amb aquest objectiu també es vol crear un 'call center' que doni serveis a terceres empreses. També ha destacat l'aposta feta amb el viver d'empreses tecnològiques creat al nou edifici dels Arcs de la Massana.

Durant la seva intervenció inicial en el debat d'orientació política, Martí ha alertat de la "gran dependència que té Andorra Telecom del 'roaming' dels clients estrangers i ha recordat que a arreu aquestes tarifes "tendeixen a reduir-se i i hem d'estar preparats, ja que Andorra també deixarà de ser una excepció en això".

El cap de Govern, doncs, ha apuntat la necessitat de diversificar l'activitat de la companyia. Per aconseguir-ho, ha destacat que ha estat determinant l'aprovació, a finals de la legislatura passada, la llei "que convertia Andorra Telecom en una societat anònima de capital 100% públic per permetre a l'empresa seguir diversificant l'activitat".

En aquest sentit ha anunciat que l'estratègia de diversificació "passa per crear una empresa de 'call center' que doni servei a empreses terceres, tant nacionals com internacionals, i amb capacitat per atendre en català, espanyol, francès i portuguès". Una empresa, ha afegit Martí, "que pot arribar a crear 100 llocs de treball i que suposa una inversió per a la companyia de 400.000 euros".

Martí també ha anunciat que aquesta estratègia de diversificació "inclou la possibilitat d'internacionalitzar el negoci, amb la compra d'un operador mòbil espanyol". Aquest fet, ha destacat, "suposaria una inversió força més significativa, però podria revertir en un augment substancial de clients, una reducció de costos operatius de l'empresa adquirida i la desaparició de les tarifes de 'roaming' per als andorrans a Espanya".

En aquest marc de diversificació, el cap de Govern també ha volgut fer esment al projecte de 'The Cloud' i a l'entrada en funcionament del viver d'empreses del nou edifici dels Arcs de la Massana, un espai que "té capacitat per acollir 18 empreses tecnològiques a les quals des d'Andorra Telecom se'ls farà un seguiment durant 10 mesos". La inversió de la companyia en aquest projecte, ha destacat, ha estat de 200.000 euros.

stats