Política 03/02/2017

Augmenten els andorrans que cursen estudis superiors a França

La reunió de la Comissió mixta francoandorrana d'ensenyament aprofundeix també en la presència del sistema educatiu francès al Principat

Ana
2 min
Un moment de la reunió de la Comissó mixta francoandorrana / SFG

Andorra la VellaLa Comissió mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament s’ha reunit, aquest divendres, al Ministeri d’Educació en el marc de les trobades ordinàries que se celebren anualment, segons informa el Govern. En la trobada s’ha tractat l’evolució del sistema educatiu francès i del sistema educatiu andorrà i s’ha entrat en el detall de la presència del sistema francès al Principat. Així, els assistents han posat en relleu la qualitat de l’oferta educativa del país, i com la presència del sistema francès permet comptar amb aquesta estructura de tres sistemes educatius al país. D’altra banda, en la reunió s’ha treballat sobre l’accés a l’ensenyament superior francès per part dels estudiants andorrans, independentment del sistema educatiu on hagin estudiat, ja que se n'ha constatat un augment.

En aquest sentit, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha volgut agrair especialment el treball de la delegació d’Educació francesa a Andorra, així com del Lycée Comte de Foix, per la tasca que realitzen d’ajuda a l’orientació i a solucionar potencials dificultats a l’hora d’anar a estudiar a França. Finalment, ambdues parts han manifestat la importància de generar sinèrgies entre els tres sistemes educatius del país i d’afavorir la potenciació de la cultura francesa a Andorra. A més, han celebrat la cordialitat i la qualitat del treball realitzat en el marc de la comissió mixta i dels treballs preparatoris, que l’excel·lent col·laboració en matèria d’educació entre ambdós països.

La reunió ha estat encapçalada pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, per part andorrana, i pel cap d’Àrea de Pressupost, del Rendiment i dels Establiments, i adjunt de la directora general de la DGESCO, Alexandre Grosse, per part francesa. La comissió també ha comptat amb els equips tècnics d’ambdós ministeris d’Educació, i la presència de l’ambaixadora andorrana a França, Cristina Rodríguez, i l’ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero.

stats