Política 06/06/2016

L'empresa Mountain Peak Developments negociarà amb els inversors d'Arcalís

Ho ha confirmat la consellera Liberal d'Ordino, Sandra Tudó, després de rebre llum verda per part de la mateixa societat, que s'ha compromès mitjançant un escrit a captar inversors per a l'estació

B.n.
2 min
Les conselleres comunals de Ld'A+Independents al Comú d'Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, durant la roda de premsa celebrada aquest dilluns a la tarda

Andorra la VellaLa societat radicada a Andorra Mountain Peak Developments, dedicada a fer d'intermediaris entre diferents tipus d'inversions i actualment representada per Sheena Passfield, s'ha compromès a representar els interessos del capital interessat a invertir a Arcalís. Així ho ha desvetllat, aquest dilluns a la tarda després de comptar amb llum verda per part de la mateixa societat, la consellera Liberal d'Ordino, Sandra Tudó. En aquest sentit, la consellera, que en tot moment ha recalcat que l'empresa Mountain Peak Developments "representa el capital interessat a invertir a Arcalís", ha detallat que aquesta mateixa setmana la societat en qüestió ha tramès un escrit en què "es comprometen, sempre que s'efectuï un concurs públic, a captar inversors privats per a l'estació".

Tudó ha aprofitat, a més, per sortir al pas de les acusacions que apuntaven que des de l'oposició Liberal "voliem vendre fum i no érem fiables" i en aquest sentit ha reiterat que "el que hem fet en tot moment ha estat respectar els pactes de confidencialitat assolits". En aquest sentit, la consellera ha comentat -referint-se al cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés-, que si algú té dubtes de la credibilitat o solidesa de la societat "convido a parlar amb el cònsol d'Encamp, que actualment està avançant a bon ritme els seus processos de finançament amb la mateixa empresa".

Un cop desvelat el nom de l'empresa que representarà els inversors d'Arcalís, Tudó ha indicat que "el següent pas i cap altre" ha de ser la convocatòria d'un concurs públic, que determini el marc d'actuació del projecte i, per tant, "quin tipus de construcció es pot fer, si hi haurà ginys mecànics o en quins terrenys es podrà edificar". Davant d'aquesta situació, la consellera ha precisat que es demostrarà la voluntat política que manté el Comú per donar curs, o no, a l'entrada d'inversió privada per Arcalís i, per tant, "a la salvació de l'estació i perquè no dir-ho, a una part de la parròquia". Així, la consellera ha assegurat que "la part més important és que tenim una societat que es dedica a buscar inversors i que s'ha compromès a tenir-los", i ara, segons ha precisat, "només estan esperant al concurs públic per comptar amb les regles del joc".

Amb tot, malgrat recalcar que "tot dependrà del projecte que defineixi el Comú a través del plec de bases", des de la formació no s'ha descartat que els mateixos inversors austríacs que estan negociant actualment amb Saetde-Grandvalira ho poguessin fer també amb Arcalís. En qualsevol cas, la consellera ha assegurat que sense una inversió externa, "serà difícil recuperar les xifres d'Arcalís".

stats