Política 20/05/2014

El PS creu que ara no és el moment d'aplicar la Regla d'or

Consideren que la legislatura està massa avançada i el sistema fiscal és massa jove per a una llei de sostenibilitat financera i estabilitat pressupostària

1 min
Mariona Gonzàlez (RNA)

El Partit Socialdemòcrata creu que a aquestes alçades de legislatura no és el moment de plantejar la Regla d'or, tal com es coneix la proposició de llei que prepara DA de sostenibilitat financera i d'estabilitat pressupostària. Així ho ha manifestat la consellera general Mariona González al programa Ara i Aquí de RNA on ha explicat que des del seu partit es mostrarien favorables a un text d'aquestes característiques però que consideren que ara no és el moment perquè la legislatura està massa avançada i perquè el sistema fiscal andorrà és massa jove.

Mariona González ha apuntat a la proximitat de les properes eleccions generals com un dels motius pels quals ara no seria el moment d'aplicar un text com el de la Regla d'or ja que ''d'aquí tres o quatre mesos'' ja es començarà amb la campanya electoral i a més hi ha ''un 'overbooking' de lleis que s'estan esperant al Consell General''.

La consellera socialdemòcrata, a més, considera que Andorra té ''un sistema fiscal molt jove'' amb un IRPF acabat d'aprovar i que no entrarà en vigor fins al 2015, i que per tant és difícil de fer previsions. En aquest sentit, González creu que cal esperar que el sistema maduri per veure com evoluciona.

stats