Política 30/06/2015

Rios vol saber per què el Govern no ha distribuït la meitat dels 70.000 lots d'euros de col·leccionista

El primer secretari del PS ha tornat a criticar el descontrol que hi ha hagut en l'emissió d'euros andorrans

M.t.
2 min
El primer secretari del PS, David Rios / M.T.

Andorra la VellaEl primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, durant la roda de premsa setmanal que ha ofert aquest dimarts, ha tornat a criticar el "descontrol" que hi ha hagut en l'emissió d'euros andorrans i ha criticat que als numismàtics només els hagin arribat 35.000 lots de col·leccionista dels 70.000 disponibles. En aquest sentit, Rios vol saber per què el Govern no ha distribuït la meitat dels euros de col·leccionista, un fet que segons ha assegurat, "fa apujar el preu i augmentar l'especulació". A més, el representant socialdemòcrata ha assegurat que un 80% dels lots venuts fins ara s'han fet servir per especular.

David Rios ha lamentat que durant el procés de distribució dels euros hi hagi hagut suplantacions d'identitat, així com "l'espectacle lamentable" que va protagonitzar la Policia fent fora a gent de davant del Govern que volia recomprar els lots d'euros. El primer secretari del PS creu que reservar un lot d'euros per a cada ciutadà va ser una bona mesura, però li preocupa la imatge negativa que els problemes en la distribució hagi pogut generar, i ha afegit que "només ens faltaria que la UE ens torni a tocar la cresta per aquest motiu".

D'altra banda, David Rios també ha criticat que el partit de futbol entre el FC Lusitans i el West Ham no es pugui celebrar a l'Estadi Nacional i s'hagi de disputar al Comunal, tenint en compte que aquest fet limitarà la vinguda de seguidors d'aquest equip anglès. "Per una vegada que podrien venir turistes anglesos gratuïtament i la malbaratem", ha lamentat Rios, i ho ha atribuït a la falta de coordinació entre els ministeris del Govern, ja que no es pot disputar a l'Estadi Nacional perquè estava prèviament reservat per al Campus Nike.

Finalment, pel que fa als resultats de l'enquesta de l'Observatori del CRES fets públics aquest dimarts, David Rios ha expressat la seva sorpresa pel fet que només un 7% dels enquestats hagin mostrat preocupació per la crisi de BPA. Tot i això, cal tenir en compte que es tractava d'una pregunta oberta per saber les preocupacions de la ciutadania i no es preguntava concretament sobre l'entitat.

stats