Política 07/05/2015

Sans lamenta que encara no hi hagi "ni tan sols un projecte" de millora al Pas

El conseller del PS al Comú d'Encamp, Joan Sans, ha criticat que la majoria "porti des del 2012" parlant del projecte de millora del peu de pistes del Pas de la Casa i que aquest encara no s'hagi concretat

Ana
3 min
Els consellers de la minoria, Eluska Galdós i Joan Sans / G.LL.T.

EncampEl conseller de la minoria del PS al Comú d'Encamp, Joan Sans, ha lamentat que la majoria comunal "no hagi estat capaç ni tan sols de posar sobre la taula un projecte" de millora al Pas de la Casa. Durant la sessió de Consell de Comú celebrada aquest dijous a la tarda, Sans ha lamentat que "cada any el cònsol major doni la mateixa resposta quan se li pregunta per aquest projecte", i ha posat com a exemple notícies aparegudes als mitjans de comunicació els darrers anys. En aquesta mateixa sessió de Comú també s'ha donat a conèixer que la corporació ha tancat el primer trimestre del 2015 amb un superàvit de 4.129.263 euros.

Durant la sessió de Comú d'aquest dijous a la tarda, Sans ha lamentat les declaracions fetes a la premsa pel cònsol major, Jordi Mas, el passat 1 de maig en el marc de la celebració de Sant Jaume dels Cortals. Aleshores, va assegurar que ja hi ha alguns esborranys del projecte de millora del peu de pista del Pas de la Casa, un projecte que s'ha de fer conjuntament amb SAETDE.

Sans ha presentat notícies aparegudes a la premsa des de l'any 2012 on ja s'assegurava el mateix, i ha lamentat que en quatre anys no s'hagi avançat. El conseller de la minoria ha deixat clar que no critica el fet que no s'hagi executat cap inversió, tenint en compte la política de contenció de la despesa que ha hagut de mantenir el Comú els darrers quatre anys.

Tot i això, ha posat èmfasi en el fet que "ni tan sols a les acaballes del mandat hagin estat capaços de presentar almenys un projecte" en aquest sentit, i ha constatat que les relacions amb SAETDE "que a principi del mandat es va prometre que millorarien tant, segueixen sent dolentes".

Per la seva banda, el cònsol major s'ha mostrat "d'acord" en el fet de lamentar que no s'hagi aconseguit més celeritat per part de SAETDE a l'hora d'executar aquest projecte. Mas ha admès que durant aquests quatre anys "no hem avançat tan com ens hauria agradat", en relació al projecte de millora del peu de pistes del Pas de la Casa, però ha afegit que "no tot ha estat negatiu, ja que hem aconseguit que SAETDE tornés a invertir a la parròquia".

El Comú tanca el primer trimestre del 2015 amb un superàvit de 4.129.263 euros

En la sessió de Comú celebrada aquest dijous a la tarda també s'ha donat a conèixer que la corporació ha tancat el primer trimestre del 2015 amb un superàvit de 4.129.263 euros. Les operacions corrents presenten un superàvit d'1.164.175 euros, amb una reducció de les despeses corrents del 6,91% respecte el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a les operacions de capital, aquestes presenten un superàvit de 1.080.289 euros. Mas, s'ha mostrat satisfet d'aquestes xifres i ha assegurat que "marquen la pauta" a seguir per "mantenir una situació tranquil·la" de cara al futur, ja que "rebaixem despesa i mantenim una gestió acurada".

D'altra banda, tant Sans com la consellera de l'oposició del grup mixt, Eluska Galdós, han aprofitat per criticar el fet que els comuns vulguin tornar a presentar la proposició de llei de modificació de la Llei de transferències. Tots dos han lamentat "la pèrdua de temps i de diners" que ha suposat el fet que en els darrers quatre anys no s'hagi resolt la qüestió. Galdós també ha insistit en criticar que es vulguin utilitzar les transferències del Govern per eixugar deute comunal.

stats