Societat 29/09/2014

Neix la primera llibreria gastronòmica d'Andorra

El Rebost del Padrí i la llibreria La Puça s'uneixen per oferir un espai dedicat a la venda de llibres de temàtica pirinenca i de productes gastronòmics de proximitat

Marta Tort
2 min
Anna Riberaygua ultimant els preparatius del nou establiment / M.T.

Andorra la VellaLa històrica llibreria La Puça retorna al Centre Històric d'Andorra la Vella i ho fa de la mà del Rebost del Padrí, un establiment dedicat als productes de la terra d'Andorra i al menjar per emportar de proximitat. El nou espai, que obrirà portes el proper 1 d'octubre al carrer de la Vall, 18, donarà la possibilitat d'adquirir tots els productes de les dues marques, amb l'opció de poder prendre una beguda o degustar alguna de les especialitats mentre es fa la consulta literària. A més, també s'hi podran trobar productes d'artesania fets al país, es manté la possibilitat de celebrar-hi sopars privats i, com a novetat, s'obre una nova sala de llibres d'ocasió i de saldo que es podrà fer servir per a reunions de tot tipus de col·lectius.

La responsable de La Puça, Anna Riberaygua, ha explicat a l'ARA que el món del llibre passa actualment per un moment difícil, a causa de la crisi, l'encaix amb les noves tecnologies i la competència de les grans superfícies, i calia "buscar nous complements per tirar endavant la feina de llibreter". Riberaygua considera que s'ha trobat "el company de viatge ideal", perquè tots dos establiments estan especialitzats en productes de la terra, ja sigui des del vessant literari o del culinari. D'altra banda, la llibretera es mostra molt il·lusionada pel fet de retornar al Centre Històric, on va néixer la llibreria fa tres dècades i després d'una experiència de dos anys a Prada Ramon.

De la seva banda, Pep Escolà, del Rebost del Padrí, també considera que amb aquest nou projecte "tots hi guanyem", perquè en el seu cas, "podrem treure més suc a la botiga, ja que fins ara no l'explotàvem el suficient". A partir d'ara, estarà oberta més hores i tindrà una oferta molt més àmplia, i Escolà creu que es pot convertir en un lloc de trobada per a molta gent, "perquè s'ajunten dues marques ja conegudes a Andorra". A més, la intenció és potenciar les activitats que ja es feien a La Puça, com són les presentacions de llibres, i complementar-les amb sopars literaris, degustacions, etc.

La idea no és nova, i els seus impulsors s'han inspirat en negocis similars de Barcelona, París o Londres. Serà, però, la primera iniciativa d'aquestes característiques a Andorra, que esperen que atregui, com a mínim, el públic assidu de la llibreria –especialitzada en llibres de temàtica pirinenca, infantil i encàrrecs de tot tipus–, i de la botiga de productes culinaris, que és alhora restaurant privat.

stats