Economia 03/07/2017

Nevasa inicia el procés per a la seva dissolució

La liquidació no començarà fins el 31 de maig del 2019, de manera que durant els propers dos anys es preveu que es mantingui la marca i el forfet conjunt de Grandvalira

Ana / M. T.
2 min
Cristina i Joan Viladomat, i Jordi Torres, per part de Saetde, arribant a la reunió / M.T. (ANA)

Escaldes-EngordanyNeus del Valira SA (Nevasa), la societat que gestiona Grandvalira, ha acordat aquest dilluns a la tarda l'inici formal del seu procés de dissolució, després de la petició d'un dels seus dos socis, Saetde. En una junta extraordinària d'accionistes, amb Josep Mandicó i Xavier Cornella per part d'Ensisa, i Joan i Cristina Viladomat i Jordi Torres per part de Saetde, s'ha acordat engegar el procediment oficial que, tal com marquen els estatuts de Nevasa, estableix que l'acord de dissolució no prendrà efectes fins el 31 de maig del 2019.

Així, fins al 2019 es mantindrà la marca i el forfet conjunt de Grandvalira i, segons els estatuts de la societat, ha de continuar sent comercialitzat per Nevasa i cap de les dues societats accionistes podran dur a terme aquest rol. No serà fins passat els dos anys que es nomenaran els liquidadors i es negociarà, si hi ha voluntat, que alguna de les societats es pugui quedar la marca Grandvalira.

La reunió d'aquest dilluns també ha acordat que Ensisa i Saetde nomenin cadascuna un delegat que s'encarregaran, juntament amb el director general de Nevasa, Alfonso Torreño, de proposar la resolució de les diferents qüestions del dia a dia durant aquest període de dos anys.

Fonts de Grandvalira consideren que a partir d'aquest dilluns es podrà tornar a una "certa normalitat de treball", que s'havia perdut des que Saetde va anunciar la seva voluntat de trencament, el 30 de maig passat. Fins que es va conèixer aquesta decisió, per a la pròxima temporada només estava aprovat el preu de venda al públic del forfet, de manera que hi havia processos de comercialització aturats.

Des de Grandvalira han assegurat que el termini de dos anys és necessari perquè hi ha qüestions que no es poden tancar immediatament, com són els acords amb els operadors turístics. Pel que fa a la trentena de treballadors fixes que té l'empresa, les mateixes fonts han indicat que de moment es mantenen, ja que per continuar funcionant durant dos anys és necessari disposar d'aquest equip.

Fonts pròximes a Ensisa esperen que durant els dos anys de marge les dues parts puguin negociar per buscar sortides a la situació i que es pugui mantenir el forfet conjunt. D'altres fonts, però, veuen difícil que s'arribi a una entesa pels problemes de fons que han originat el trencament, i perquè sense una referència global -Nevasa- és complicat que puguin arribar a un acord per fixar un preu del forfet conjunt.

Pel que fa a Saetde, algunes fonts asseguren que l'acord amb el comú d'Encamp per ampliar la concessió arribarà finalment a bon port, de manera que la societat podrà ampliar el seu domini a la zona que actualment la corporació no considera part de la concessió, i fins i tot obrir un nou accés a l'estació a la part baixa del pla de les Pedres. En canvi, les possibilitats d'ampliació del domini per part d'Ensisa serien més reduïdes, i sense opció a obrir un nou accés des de la carretera.

stats