Álvaro Rodríguez competirà amb 'Le Blizzard' al 51è Festival de Sitges

El curt explica la fugida dels refugiats de la Segona Guerra Mundial a través dels Pirineus

El curtmetratge de l'encampadà Álvaro Rodríguez 'Le Blizzard' serà la primera producció andorrana en competir en el 51è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc a Sitges del 4 al 14 d'octubre. És la segona vegada del director en la competició, que ja va trepitjar els premis el 2016 amb 'Wolves', la producció amb què va debutar.

'Le Blizzard' és un curt de suspens "amb un guió que frega la ciència-ficció", ha explicat Rodríguez. Durant 12 minuts narra el pas dels refugiats pels Pirineus durant la Segona Gerra Mundial amb Aida Folch i Isak Férriz com a actors principals. L'equip va utilitzar com a escenari la zona de Racons, a Encamp, per crear el mateix ambient que vivien les persones que creuaven les muntanyes per fugir de la crueltat de la guerra. La producció competirà a la secció Oficial Fantàstic, la principal del festival en què els guanyadors queden preseleccionats per a la candidatura dels Oscars i dels Goya, tot i que, en participar amb nacionalitat andorrana, 'Le Blizzard' quedaria fora de la preselecció dels premis espanyols.

En el moment de conèixer la notícia, Rodríguez va sentir eufòria, però veu "molt complex" poder guanyar el premi. "No sé contra qui competeixo", explica, ja que les llistes es faran públiques aquest dijous, però coneix el nivell que hi ha hagut els altres anys. "Vas caient cap enrere de la butaca en veure contra qui competeixes", reconeix, però considera que l'important no és guanyar i veu el festival com "la força" que necessita per ser conegut en el món del cinema.

L'equip de la producció està format per una seixantena de persones i ha tingut un pressupost al voltant dels 30.000 euros, 2.000 dels quals han estat subvencionats per part del comú d'Encamp. "L'Álvaro ja comença a competir en festivals internacionals i jo crec que l'ajut ha de ser encara més important per part de les administracions públiques", ha explicat el cònsol major Jordi Torres, que l'ha definit com "un diamant en brut" i li ha desitjat sort en la competició.

L'equip es troba aquesta setmana perfilant els darrers detalls, però confia poder estrenar a Andorra abans de marxar cap a Sitges. Després del Festival Internacional de Cinema Fantàstic, tant Rodríguez com la resta de la producció esperen poder portar el curtmetratge a una desena de festivals europeus.