El L'Andart, present al Festival Colors de Música

El comú organitza dos espectacles a Engolasters amb motiu de la tercera biennal els mesos de juliol i agost

Després de l'exitós concert que va oferir el cantant barceloní Manolo García a la sala Prat del Roure el passat 30 d'abril, el comú d'Escaldes-Engordany reprendrà aquest dijous la programació dissenyada per a la 35a edició del Festival Colors de Música. Així, una de les novetats que ha anunciat el conseller de Cultura del comú, Salomó Benchluch, serà un espectacle que tindrà lloc els dies 19 i 20 de juliol a Engolasters, amb motiu de la tercera biennal L'Andart, on es comptarà amb l'actuació d'un duet "de moviment i música" que partirà de conceptes com la improvisació i la composició en temps real, prenent com a inspiració l'espai, l'entorn i el moment present. D'altra banda, els dies 23 i 24 d'agost, s'oferirà un espectacle de contemplació auditiva i visual en què l'espectador estarà immers en un ambient de quietud i calma. 

Un any més, la plaça Coprínceps tornarà a ser l'escenari de les cinc Nits del món a partir de les 21 hores, on s'oferirà unes vetllades de música i gastronomia que traslladaran el públic a diferents indrets del món. D'aquesta manera, aquest dijous serà el torn de passar una nit a Sao Paulo; l'1 d'agost està previst traslladar el públic durant una nit a Tijuana; el 15 d'agost serà el torn de viatjar fins al barri de Gràcia de Barcelona, un esdeveniment que coincidirà amb les festes d'aquest indret i, per finalitzar, el cicle es tancarà amb una nit a Detroit el 29 d'agost en un homenatge a la reina del soul, Aretha Franklin. A més, del 8 al 13 de juliol tornarà un clàssic al festival com és la Setmana del Jazz, també a la plaça Coprínceps. 

Benchluch, a més, també ha indicat que en l'edició d'enguany s'ha tingut en compte als més petits, ja que la setmana del 15 de juliol estarà dedicada als infants i les famílies gràcies a diferents concerts "on els nens gaudiran de ple". "Hem volgut contractar grups que puguin transmetre valors i idees, al marge d'alegria i música", ha dit, i oferir al públic "coses que no es veuen sempre". Per la seva banda, el 18 de juliol tindrà lloc "l'exitosa" nit del Silenci, que arriba a la 5a edició. 

A banda, durant tot el mes d'agost agafarà el relleu les Músiques del Món, ja que entre els dilluns i els dijous es comptarà amb ritmes molt diversos i grups tant internacionals com nacionals. Per tant, segons Benchluch, la plaça Coprínceps "abans, ara i en el futur", serà una plataforma per a grups del país. La parròquia també acollirà concerts en col·laboració amb l'ONCA, el Sax Fest i el Festival Internacional d'Orgue d'Andorra a l'església de Sant Pere Màrtir. 

Colors de Música també inclou la segona edició de la jornada Més Colors, orientada a dotar als músics del país i al públic en general de recursos de creació sonora basats en les últimes tecnologies i tendències del món de la música. Aquesta iniciativa s'organitza amb la col·laboració de l'Associació de Músics d'Andorra (ASMA) i tindrà lloc el 16 de novembre a la biblioteca comunal. 

Quant als concerts de gran format, que es faran a la sala Prat del Roure, el 10 d'octubre tindrà lloc 'Hija de la Luna', una actuació en homenatge a Mecano per commemorar el 25è aniversari del 'tour' Aidalai. Les entrades estaran disponibles entre finals d'agost i principis de setembre. A més, com ja és tradició, el festival es clourà el 7 de desembre amb un concert de gòspel a càrrec de la formació 'The Campbell Brother' a l'església de Sant Pere Màrtir. 

Cal ressaltar que tots els concerts seran gratuïts, excepte els de gran format, que "tindran un preu popular". Quant al pressupost, el conseller ha assenyalat que, a falta de tancar un grup reconegut per als espectacles de gran format, se situa en els 165.000 euros, un preu que està per sota de l'edició del 2018 i 62.000 euros per sobre de l'edició del 2017.