Els museus d’Andorra s’adhereixen a les jornades internacionals dels jardins històrics

L’Arxiu Nacional organitza una xerrada debat en el marc del Dia internacional dels arxius

Els museus nacionals d’Andorra participaran per primera vegada en les jornades 'Rendez-vous aux jardins', que organitza el ministeri de Cultura de França del 7 al 9 de juny vinents. Aquestes jornades permeten conèixer i fer difusió dels jardins històrics que hi ha a França i altres països d'Europa.

Andorra participarà en aquest esdeveniment donant a conèixer el jardí històric creat per la família d’Areny-Plandolit al segle XX. Les visites al jardí es faran cada dia del 4 al 9 de juny conjuntament amb la visita del Casa Museu d’Areny-Plandolit, en l’horari habitual d’obertura del museu.

A més, com a tancament de les jornades, el diumenge 9 de juny a les 12 del migdia, la companyia Somhiteatre representarà l’obra 'Què volen els senyors?', una visita teatralitzada al voltant de la família Areny-Plandolit que tindrà com a escenaris el jardí i la casa de la família.

L’entrada a la representació és de 10 euros i la visita guiada al jardí s’inclou als preus habituals del museu. Les persones interessades podran adquirir l’entrada del teatre a les taquilles de tots els museus nacionals. L’entrada de la visita guiada al jardí i al Casa Museu d’Areny-Plandolit s’ha de comprar a la taquilla del museu.

D’altra banda, l’Arxiu Nacional d’Andorra organitzarà el pròxim 6 de juny, a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany, la xerrada debat 'No em toquis els docs: gestió de la documentació personal al món electrònic' en el marc del Dia internacional dels arxius, que se celebra la setmana del 3 al 9 de juny.

Aquesta jornada té com a objectiu proporcionar als ciutadans alguns coneixements bàsics en aquesta matèria i oferir-los l’oportunitat de plantejar els seus neguits sobre com gestionar i conservar la seva documentació personal en l’entorn electrònic.

A la taula hi seran presents quatre experts en diferents vessants: el món dels arxius, la protecció de dades personals, i els àmbits jurídic i administratiu. Tots quatre aportaran el seu coneixement i experiència en els aspectes que poden preocupar els ciutadans pel que fa a la gestió de la seva documentació, proporcionant informació relativa a quins són els documents essencials que podem tenir a casa, quina validesa jurídica i administrativa en tenen, com els hem de gestionar o com els hem de conservar. També es plantejaran exemples de com gestionar alguns tipus habituals de documents.