Andorra rep l'exposició itinerant 'Viatge al cor dels Pirineus'

La mostra estarà oberta al públic del 7 al 20 d'octubre al parc infantil de l'avinguda de les Nacions Unides, a Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany acollirà a partir del 7 d'octubre l'exposició itinerant Piribus 'Viatge al cor dels Pirineus'. L'objectiu és fer valdre el patrimoni pirinenc, des dels seus elements naturals, culturals i turístics, amb l'educació ambiental com a eina principal. Aquesta és una exposició que tracta de manera transversal quatre àrees temàtiques: la història geològica, els paisatges, la biodiversitat i la història humana. Aquests eixos permetran al visitant explorar el patrimoni i la identitat del Pirineu, a través de dispositius de visió de 360 graus, pantalles tàctils i sonores, o mitjançant la manipulació de mostres i objectes.

A Andorra es podrà visitar des del dia 7 fins al 20 d'octubre al parc infantil de l'avinguda de les Nacions Unides, a la zona del Prat del Roure. L'horari d'obertura serà de dilluns a divendres de les 17 a les 19 hores, dissabtes des de les 10 a les 20 hores i diumenges de les 10 a les 14 hores.

El Principat és la tretzena parada que fa el Piribus al llarg del seu viatge de 32 etapes, una exposició mòbil que va arrencar a Tudela al mes d'abril de 2019 i que viatjarà per territoris del Pirineu fins a la tardor del 2020.

Paral·lelament a la visita a l'exposició, es desenvoluparan diferents activitats en relació amb els quatre eixos temàtics de l'exposició. Així, els visitants podran gaudir de la creativitat que inspiren les llegendes andorranes, visitar els racons amagats d'Engordany, conèixer la formació de la vall del Madriu-Perafita-Claror, les afectacions del canvi climàtic en territoris de muntanya o adaptacions de la fauna en un entorn tan exigent com l'andorrà, entre d'altres.

L'exposició s'emmarca en el projecte ADNPYR del programa Interreg Poctefa finançat per la UE en un 65% a través del Fons Europeu del Desenvolupament Regional ( Feder). ADNPYR és un projecte amb sis socis principals i que es recolza amb més de 65 entitats d'educació ambiental de la xarxa Educació Pirineus Vius.

El Cenma de l'IEA és el soci andorrà del projecte ADNPYR, però l'acolliment del Piribus no hauria estat possible sense la col·laboració del comú d'Escaldes-Engordany i el Govern.