‘Aniversari’, l’obra que vol ser exportada més enllà de les fronteres andorranes

L’espectacle s’estrenarà el proper 12 d’octubre a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria i es representarà dues vegades a sala les Fontetes de la Massana el 19 i 20 del mateix mes

Una família es reuneix per celebrar un aniversari especial. El transcurs de l'any que ha passat genera noves relacions i inquietuds, i revifen les malenconies i enyorances transitades. Així ha resumit i definit l’obra de teatre ‘Aniversari’ el director i creador del text, Juanma Casero. L’obra és una de les sis propostes de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) per aquesta temporada i és una coproducció entre l’ENA i l’escola de teatre Animal. Casero ha apuntat que “és un honor i un repte poder estrenar el text a Andorra”. El director ha dit que és un text molt íntim i senzill, ja que el que mostra “és quelcom tant quotidià com un cap de setmana en família”.

Malgrat que en la roda de premsa de presentació de l’espectacle estaven presents tots els actors que configuren l’obra, Casero ha avisat que tots ells tenien l’orde de no explicar res. “És interessant poder deixar el misteri perquè la gent pugui venir a gaudir des de zero, hi ha d’haver quelcom que ens ha de moure per venir i descobrir l’obra”. El repartiment s’ha tancat amb molta presència andorrana i l’equip està compost per Pere Tomas (pare), Oriol Guillem (fill petit), Mònica García (mare), Josep Sobrevals (fill gran), Silvia Forns (germana) i Irina Robles (dona i ajudant de direcció). “Al llarg del cap de setmana es veurà la relació entre germans i la comunicació i incomunicació entre tota la família”, ha deixat anar Oriol Guillem. 

‘Aniversari’ s’estrenarà el proper 12 d’octubre a dos quarts de deu del vespre a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria i es representarà dues vegades més a la mateixa hora, però a la sala de les Fontetes de la Massana, el 19 i 20 d’octubre. “Treballar per fer tres funcions, ens quedem a mig camí i a les portes de tot”, ha ressaltat Casero. És per això, que tant des de la mateixa direcció com també des de l’ENA s’està treballant per poder exportar l’obra més enllà del Principat. “Hi ha molt bons camins que anirem obrint, però el primer que hem d’aconseguir és que el producte sigui interessant i potent i això està a les nostres mans”. 

En aquest sentit, i valorant la possibilitat d’exportar l’obra, l’actriu i ajudant de direcció, Irina Robles, ha ressaltat que el fet de ser un text inèdit els pot obrir moltes portes. “És una nova dramatúrgia que per primera vegada es porta a escena”, ha dit. Tots els actors s’han mostrat molt agraïts i entusiasmats en poder tirar endavant l’espectacle.

  • Etiquetes