Arrenca el FeMAP amb un concert de l'Escolania de Montserrat a la Seu d'Urgell

El festival arribarà a Andorra el 21 i 29 de juliol i el 23 d'agost

L'Escolania de Montserrat i la Capella de Música de Montserrat han estat els encarregats d'inaugurar la vuitena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Ho han fet aquest divendres al vespre amb una catedral de la Seu d'Urgell plena a vessar, després d'haver esgotat totes les entrades del concert. El tret de sortida del festival ha comptat amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i també amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives.

A aquest concert el seguiran actuacions diverses: el Cor de Noies de l'Orfeó Català interpretarà 'Ressons de l'antiga Europa' a Tremp i a Berga (5 i 6 de juliol); The Illyria Consort portarà 'Tresors vienesos' a Escalarre i Berga (13 i 14 de juliol); Locus Desperatus transportarà al passat a la col·legiata de Mur amb 'La música a la capella reial de Martí l'Humà', i també a Fontanals de Cerdanya i Tavascan (17, 18 i 19 d'agost) i el músic Eduardo Paniagua portarà la música del segle XIII fins a Berga, la Seu d'Urgell, Alp i Espot (23, 24, 25 i 26 d'agost), entre d'altres propostes.

El FeMAP també arriba fins a Andorra, enguany amb tres concerts. El primer, a la Casa d’Areny Plandolit (Ordino), el 21 de juliol, serà 'Música barroca per a violí i viola', d’Emilio Moreno. El 29 de juliol, al llac d’Engolasters hi actuarà Pyrenaeus Ensemble, que interpretarà 'Les quatre estacions', de Vivaldi. El tercer concert, que serà el 23 d’agost a Escaldes-Engordany, comptarà amb Arianna Savall, Petter U. Johansen i Hirundo Maris, que interpretaran 'La rosa dels vents'.

L'oferta musical del festival es completa amb cinc sessions de GastroFilm, on es maridaran productes de la zona amb la projecció d'un documental. També es repetiran les nombroses activitats complementàries incloses en l'entrada als concerts i s'oferiran paquets d'entrades amb allotjament i estades organitzades d'entre 2 i 3 dies.