El Ballet de Moscou arriba a Andorra amb l'obra 'El Trencanous'

La funció es representarà el dia 19 de novembre a les 20 hores al Centre de congressos d'Andorra la Vella i la companyia realitzarà una classe a les escoles de dansa el dia anterior

' El Trencanous', el ballet típic de les èpoques nadalenques, arriba a Andorra de la mà del Ballet de Moscou dins la seva gira d’hivern. L’obra, que es podrà gaudir el dia 19 de novembre a les 20 hores al Centre de congressos d'Andorra la Vella, compta amb la música del compositor rus de música de ballets, Txaikovski, amb els protagonistes Clara i el Trencanous interpretats pels solistes Elena Antsupova i Aleksandr Petrishenko, sota la direcció de Timur Fayziev. La fantasia de l’obra endinsarà al públic dins d’un conte ple d’aventures amb les danses de la coreografia original de Màrius Petipà. Les entrades per la funció es troben a la venda a www.factoriacultural.com i tenen un preu de 25 euros.

Enguany, la companyia, que va ser fundada l’any 1989 per Timur Fayziev, celebra el seu 30è aniversari de gires internacionals. En els seus inicis estava formada per ballarins i coreògrafs com Bolshoi o Stanislavski i avui dia s’ha convertit en una de les companyies més internacionals del seu país, havent fet més de 60 gires arreu del món. Per celebrar aquest aniversari, el dia abans de la funció, el ballet oferirà una classe per a les escoles de dansa d’Andorra.

Finalment, el director ha explicat la vida dura dels integrants de la companyia ja que, segons ell, la vida d’un ballarí exigeix un compromís total, ja que “els assaigs són diaris i de moltes hores” i s’ha de dur una vida “dedicada a la tècnica”. Per altra banda, Fayziev declara que “quan s’està enamorat de la dansa tot això no suposa un sacrifici i la companyia es converteix en la teva família”.