El barbershop arriba a Encamp amb Les Fourchettes

Una proposta del comú que organitza tot un seguit d'actuacions de música variada en les nits de juliol i agost

L'església de Santa Eulàlia d'Encamp  ha acollit aquest dijous el concert del grup musical Les Fourchettes. Un espectacle íntegrament a cappella (sense cap mena d'instrument) que ha inclòs diferents disciplines del panorama musical, com el barbershop, un estil que caracteritza especialment a Les Fourchettes, cançons dels Beatles, David Bowie i d'autors catalans, entre altres. L'esdeveniment s'ha dut a terme en el marc del cicle 'Encamp en clau de llum', una proposta del comú encampadà que organitza tot un seguit d'actuacions de música variada en les nits de juliol i agost.

Les integrants del quartet vocal, format per Eulàlia Rosa, Paula Sánchez, Iris di Cassi i Elia Piera, procedeixen de diferents disciplines unides entre elles per la música sense instruments. Format el 2015, aquest jove quartet ja ha actuat en festivals internacionals com el Moscow Spring a Cappella, i ha guanyat el primer premi en el Concurs Nacional de Barbershop, organitzat per l' Spanish Association of Barbershop Singers (SABS), convertint-se en el primer quartet femení que aconsegueix l'or en aquesta categoria. També van superar amb èxit diferents fases eliminatòries del programa espanyol La Voz d'enguany.

"Nosaltres reivindiquem el barbershop, un gènere tradicionalment masculí i el fem nostre per interpretar des de jazz, fins al pop-rock més actual", coincideixen les integrants del grup. Aquesta disciplina musical destaca principalment per ser un seguit de cançons polifòniques i cantades a quatre veus. La seva època d'esplendor recau als  Estats Units en les dècades dels anys 50 i 60. El seu nom prové del fet que eren precisament les barberies els llocs on grups d'homes es reunien per cantar aquestes cançons.