La Casa Vicens obre aquest dijous amb les entrades a 16 euros

Ho fa convertida en una casa museu, ja rehabilitada i restaurada

Per primer cop en la seva història, aquest dijous s'obre al públic la Casa Vicens, la primera casa projectada per Antoni Gaudí. Ho fa convertida en una casa museu, ja rehabilitada i restaurada, després d'haver funcionat durant 130 anys com un habitatge familiar privat. Es podrà visitar tots els dies de la setmana, de 10 del matí a 7 de la tarda, i l'entrada general tindrà un cost de 16 euros i 19 euros en cas que es vulgui una visita guiada. La Casa Vicens és propietat de MoraBanc, que va adquirir-la el 2014 i ha apostat per fer-ne un projecte de mecenatge sostenible.

Més enllà de conèixer el propi edifici, els visitants de la Casa Vicens es trobaran amb un espai d'exposició permanent i un altre que acollirà exposicions temporals. El primer es troba situat a la segona planta i aprofundeix en els primers moments de la carrera de Gaudí com arquitecte, a través de les seves influències, reflexions, primers projectes, obres i col·laboracions. Ho fa partint del context social i cultural de Barcelona durant els anys de concepció i construcció de la casa, per després centrar-se en el projecte de la Casa Vicens i la seva evolució, fent especial èmfasi en la tècnica, l'art, les estructures i l'ornamentació, concebut en conjunt com una obra d'art total.

Pel que fa a la primera exposició temporal, es titula 'La primera casa. La casa pròpia. La casa manifest' i contextualitzarà comparativament la Casa Vicens a nivell internacional, a partir de catorze maquetes de catorze cases construïdes per arquitectes contemporanis a Gaudí, tant europeus com nord-americans.

La Casa Vicens, doncs, obre portes en ple Any internacional del turisme sostenible i amb un model de gestió "sense presses"; és a dir, sense posar un límit de temps per completar la visita. Així, es limitarà l'aforament a un màxim de 550 persones diàries (de mitjana) i es regularà el flux d'entrada, prioritzant la reserva prèvia, per tal de garantir la satisfacció del visitant. Es prioritzarà l'explicació "a la carta" per part de mediadors i a través de la museografia.