Castells damunt la neu

Els Castellers d'Andorra i els Vailets de l'Empordà han fet la primera actuació al Pla de la Caubella a Vallnord, en una trobada a la qual volen donar continuïtat

Ni la neu ni el fred han impedit que aquest dissabte al migdia la Colla Castellera d’Andorra i els Vailets de l’Empordà actuessin al Pla de la Caubella a Vallnord, un escenari molt poc habitual per celebrar trobades castelleres. El cap de la colla amfitriona, Juli Penya, ha explicat que volen ser “diferencials” i ha afegit que "un conjunt del Pirineu obligatòriament ha de fer castells damunt la neu". Enguany s'ha organitzat la primera edició però la intenció és que aquesta trobada es converteixi en un “clàssic” i es pugui repetir any rere any, ha afegit Penya.

La colla de Castelló d’Empúries ha estat la convidada a la primera edició. El cap dels Vailets de l’Empordà, Carlos Peramo, ha explicat que l’adversitat més gran d’aquesta actuació era la superfície. Peramo ha indicat que la neu els podia jugar una mala passada i fer-los patinar o fins i tot enfonsar-se una mica mentre s’aixecaven els castells. Tot i així, el cap de colla ha assegurat que els feia “especial il·lusió” aquesta trobada, perquè justament ha estat la primera de la temporada.  

La diada ha aplegat centenars de persones i s'han descarregat castells com el tres de sis, el tres de sis amb agulla, el quatre de sis, el tres de set, el cinc de sis o un pilar de cinc. Els esquiadors que gaudien de la jornada d’esquí s’han aturat a fer un descans per poder veure l’espectacle que han ofert les dues colles. I per cloure la festa, s’ha organitzat un dinar.L’objectiu de la temporada: Consolidar-se

El cap de la Colla dels Castellers d’Andorra, Juli Penya, ha explicat que l’objectiu d’enguany és “consolidar-se”. Penya ha afegit que tot i ser no ser un país de tradició castellera “volem intentar que la gent s’acabi aficionant i que la il·lusió continuï”. A més, Penya ha avançat que per a aquesta temporada estan previstes gairebé una trentena de trobades, de les quals divuit es faran al Principat i vuit fora (Montserrat, Barcelona, Cervera, Caldes de Montbui, Castelldefels i Castelló d’Empúries).