El coll d'Ordino i els cortals d'Encamp, escenaris del segon curtmetratge d'Àlvaro Rodríguez

Finalitza el rodatge i comença la postproducció de 'Le Blizzard', amb l'objectiu de tenir-lo enllestit al juny o al juliol

Marie és una refugiada francesa que, creuant el Pirineu per escapar del nazisme, es veurà perduda i malferida en un bosc hivernal en busca de la seva filla. Aquest és l'argument de 'Le Blizzard', el segon curtmetratge de l'andorrà Àlvaro Rodríguez, que tot just s'acaba de rodar i ara comença la seva postproducció.

El rodatge, que s'ha fet íntegrament a Andorra i tot en exteriors, es va dur a terme entre el 15 i el 20 de desembre entre el coll d'Ordino, on es van enregistrar els interiors del bosc, i els cortals d'Encamp, on es va recrear una frontera nazi. "Ens va nevar cada dia, de manera que el rodatge va ser dur, però també ens va anar bé per la continuïtat", ha destacat el seu director.

L'equip de Rodríguez comença ara una cursa contra rellotge per poder tenir enllestit el curtmetratge de cara al juny, per poder tornar a provar sort al Festival de Sitges, així com en d'altres certàmens. I és que el seu primer treball, 'Wolves', va ser seleccionat en un total de 108 festivals de tot el món, incloent la secció oficial de Sitges, el festival Fantaspoa de Brasil i el Fant de Bilbao.

'Le Blizzard', amb el qual Rodríguez explora el gènere fantàstic, està protagonitzat per l'actriu Aida Folch, nominada als Goya per 'El artista y la modelo' de Fernando Trueba. El repartiment també compta amb els actors andorrans Isak Férriz i Boris Cartes, a més de Rachel Lascar, Alex Moreu, Yuri D. Brown i Irene Quero.

Entre l’equip, hi ha professionals de la talla de Poli Cantero, a la supervisió dels efectes especials, guanyador de dos premis Goya amb 'Acción Mutante' d’Àlex de la Iglesia i 'La madre muerta' de Bajo Ulloa.

El curtmetratge, que tindrà una durada d'entre 10 i 15 minuts, compta amb la subvenció més quantiosa de l’any atorgada pel ministeri de Cultura, així com amb el patrocini de l'SDADV, el comú d'Encamp, Gasopas, el FNJA i de Financera d'Assegurances.