Dansa per interpretar l'art

DansArt és el nou espectacle que ha preparat el Museu Carmen Thyssen Andorra de la mà de l'escola de ball Soul Dance

El Museu Carmen Thyssen Andorra i l'escola de ball Soul Dance han presentat aquest dijous DansArt, una nova activitat que representa la fusió entre la música, la dansa i l'art. La iniciativa, que busca oferir experiències que vagin més enllà de la sala d'exposicions, permetrà interpretar els quadres, que romanen estàtics a la sala, a través del moviment del cos de ball i, de retruc, en el públic.

Precisament els visitants seran part de la representació, encara que l'organització no ha volgut desvetllar de quina manera. Tot això en 45 minuts d'actuació on les alumnes ballaran una coreografia adaptada a les limitacions que comporta la sala d'exposicions però amb el missatge de cada obra, ja que "cadascuna té el seu estil i busquem els moviments adequats", ha afirmat la directora de l'escola, Maryna Sánches, a la vegada que es combinaran la música clàssica amb ritmes moderns.

El cos de ball comptarà amb l'ajuda del ballarí Federico Bosch, reconegut internacionalment per afinar els moviments donat que, com ha comentat Sánches, "jo també ballo amb les alumnes i no puc saber com es veu des de fora". L'arribada al Principat del ballarí forma part del patrocini que tant el museu com l'acadèmia han engegat amb So Dança, marca de roba per a ballarins que opera globalment i que també hi serà durant el DansArt per promocionar l'acte amb vídeos per a les xarxes socials.

L'activitat s'emmarca dins el ventall de 'Have an Art Day' i se suma a altres esdeveniments com el GastroArt o els 'escape rooms', que busquen, segons el director artístic del museu, Guillermo Cervera, "la complicitat del públic local" i que tenen bona acollida perquè "omplim cada vegada". L'esdeveniment es durà a terme els dies 2 i 3 de maig, amb dues sessions cada dia, i l'aforament és de 20 persones. El preu de l'entrada és de 20 euros, que es destinaran a les despeses i a subvencionar part de l'espectacle de final de curs de Soul Dance.