Del cinema a l'església

El Duo de cine ofereix un concert a Sant Julià de Lòria centrat en les grans bandes sonores del cinema

La música del cinema ha arribat aquest dissabte a la nit a l’església parroquial de Sant Julià de Lòria. El ‘menú de cine’ que ha ofert el Duo de cine (integrat per Alexandre Arajol al violí i Míriam Manubens al piano) ha portat el públic a un viatge per les grans bandes sonores de la història del setè art.

Arajol i Manubens han ofert un concert en què els assistents han pogut rememorar grans moments musicals del cinema amb peces de films com ‘La llista de Schindler’, de John Williams; ‘West side story', de Leonard Bernstein, o ‘El piano’ de Michael Nyman. Però també s’ha volgut reivindicar el fet que en el cinema s’han aprofitat peces clàssiques, tal com recorda Arajol. És el cas de la ‘Dansa hongaresa número 5’ de Johannes Brahms, que es va utilitzar a ‘El gran dictador’.

Després d’haver actuat en el marc del cicle ONCA Bàsic al Museu Casa Rull de Sispony al mes de juliol, el Duo de cine ha arribat a l’església de Sant Julià de Lòria, un escenari que els feia “molta il·lusió”, tal com ha comentat Arajol, ja que ha estat reformada recentment i és “un bon escenari”.

El cicle ONCA Bàsic finalitzarà amb un concert protagonitzat pel grup 5Andcordes el dissabte 21 de setembre, a les 19 hores, a l’Era Gran de Casa Rossell d’Ordino.