Diàleg musical entre Bach i Arvo Pärt

L'ONCA i el Cor de Cambra del Palau de la Música han portat a Ordino un concert de gran format i "espiritual" que es repetirà demà a Barcelona

Prop de 150 persones han gaudit aquest dissabte a la tarda de la fusió entre l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb el concert 'Rituals. Fronteres Espirituals'. Les dues formacions ja havien col·laborat en anys anteriors de manera força assídua, però ara feia anys que no ho feien i ambdues han volgut reprendre la col·laboració. Les 28 persones al cor i la vintena de músics han estat dirigits per Xavier Puig, director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música. “És un concert que pretén fer dialogar la música de Johann Sebastian Bach amb la d'Arvo Pärt, són dues estètiques ben diferents i molt allunyades en el temps, però que a la vegada tenen molt en comú, ja que tots dos beuen de la mateixa tradició que és el cant gregorià”, ha explicat instants abans d'iniciar-se el concert Puig. 

Una música i un diàleg que apel·la directament a l'espiritualitat de l'espectador i que serveix per “recuperar el públic que hem perdut durant l'adolescència”. Tot plegat, un programa que pretén “estimular” la gent i que ha anat des de la cantata de Bach 'Christ lag in Todesbanden' fins al 'Te deum' d’Arvo Pärt, l'obra magna del concert. “Una música molt contemplativa però espiritual i paisatgística que se situa en emocions i moments concrets”, ha insistit el director de l'ONCA i concertino aquest dissabte, Gerard Claret. El concert necessita molta coordinació entre el cor i els músics, fet que ha provocat una setmana d'assaig comú. 

El concert de gran format amb cor, piano i orquestra que s'ha estrenat a l'Auditori Nacional d'Andorra s'ha impulsat des del comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà, en el marc d’Ordino Clàssic i fruit de la col·laboració es repetirà a la sala gran del Palau de la Música Catalana a Barcelona aquest diumenge.