Encamp estrenarà ball popular el pròxim dissabte

La parròquia presenta les activitats per als mesos de juliol i agost

A Escaldes-Engordany el ball de Santa Anna, a Sant Julià de Lòria la Marratxa i, a partir de dissabte, els encampadans podran ballar l'Encamp de Gresca. El ball popular és una coreografia ideada per la directora de l'Esbart Sant Romà, Maribela Moreno, i inspirat en els anys 70 i 80 "recordant els meus pares ballant als envelats de les places de poble". La dansa, que podrà ballar tothom junt amb els dansaires, és una de les activitats programades per a la festa del poble i la revetlla de Sant Joan, que es perllongaran al llarg del cap de setmana.

Les celebracions continuaran a final de mes amb la festa major del Pas de la Casa, que comptarà amb inflables, animacions i balls de nit. Un cap de setmana on també s'homenatjarà a Jaume Brugat Martí, que va arribar a la vila el 1946, continuant així amb un acte que va començar a fer-se l'any passat per reconèixer la feina de les primeres persones que es van assentar al poble.

Per als més petits, el comú ha previst col·locar inflables, adaptats en funció de l'edat, tant al Prat Gran com als voltants de l'església de Sant Pere del Pas de la Casa. Al llarg dels mesos de juliol i agost s'han programat actuacions tots els dimarts i dijous a la tarda plenes de dansa, música, humor i fins i tot un toc exòtic, amb una exhibició dels balls de Bollywood. I, un any més, s’incorporen a la programació els itineraris culturals per la parroquia, on s’oferiran visites guiades que acabaran amb una actuació musical

I a la nit, Encamp en clau de llum

Per tercer any, el comú ha programat un seguit d'activitats per als vespres d'estiu, agrupant música, patrimoni i jocs de llums. El primer espectacle, el 4 de juliol, vindrà de la mà de l'Esbart Sant Romà, que oferiran un muntatge exclusiu amb el piano, l'acordió, les veus, les cordes i la percussió de músics andorrans. Després, el Cor Rock, Love it, els cubans Havàneme o The Hanfris Quartet & Oriol González Crazy Trio. Tot això per "donar autenticitat als indrets de la parròquia", ha explicat la cònsol menor, Esther París, durant la roda de premsa. Tancarà el cicle de concerts Tecnoràdio amb el show Music, on faran un recorregut per la història de la música amb tecnologia làser i projecció atmosfèrica.