Entrada gratuïta al Thyssen per celebrar el primer aniversari

L'equipament museístic ofereix l'accés lliure durant aquest divendres 

Per celebrar el seu primer any d'obertura, el museu Carmen Thyssen Andorra ofereix aquest divendres l'accés lliure a l'exposició 'Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l'art'. Aquest divendres, dia 16 de març, de les deu del matí fins a les set de la tarda, tothom podrà obtenir una entrada, amb audioguia, per visitar la pinacoteca de manera totalment gratuïta.

Gauguin (1848-1903) va pintar ‘Allées et venues’ el 1887 a Martinica, un quadre que ha estat durant molts anys a la casa del matrimoni Thyssen. L’obra, que pertany a la col·lecció de Carmen Thyssen-Bornemisza, és el quadre central de la segona exposició del museu Carmen Thyssen, que es va inaugurar el passat 16 de febrer i es podrà visitar fins al 10 de setembre. La baronessa Carmen Thyssen va assistir a la presentació de la mostra als mitjans de comunicació i a la recepció posterior a les autoritats i al Patronat de la Fundació Museand.

La mostra conté 22 quadres, que van del segle XVII al XX, des del ‘Paisatge muntanyós amb Venus i Adonis’, de Tobias Verhaecht (cap al 1600), al ‘Fi de jornada’, de Ramon Sanvinsens (1984). La mostra recorre quatre segles d’art (el títol oficial és ‘Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l’art’) i conté representants de diferents escoles de la pintura holandesa, italiana, francesa, alemanya, americana i catalana, entre altres. No hi falten impressionistes, com Pissarro, expressionistes alemanys com Nolde i Münter, autors catalans com Mir, Rusiñol i Urgell, i mestres com Canaletto.