'Família en Ruta', una activitat per conèixer la Ruta del Ferro d'Ordino

Els infants descobriran la mina de Llorts amb un conjunt d'activitats didàctiques

El comú d’Ordino posa en marxa aquest diumenge la primera visita guiada ‘Família en Ruta’, a la Ruta del Ferro. Es tracta de fer l’itinerari a peu amb un guia mentre es fan activitats didàctiques vinculades a la interpretació del camí i de l’entorn. L’activitat té un caràcter pedagògic on els infants junt amb les seves famílies viuran i experimentaran la Ruta del Ferro plegats.

La visita està dirigida a nens i nenes d’entre 5 i 12 anys, acompanyats d’un adult amb un preu de 10 euros, que només paguen els infants. Les sortides es fan des de la mina de Llorts i la durada és de tres hores i mitja, de les 10 a les 13.30 hores. A més, inclou la motxilla amb el material que comprèn un llibre d’activitats, un llibre guia per als adults i el material necessari (lupa, cola, llapis, tisores i pinzell). Les reserves prèvies són obligatòries a l’Oficina de Turisme (878 173) i els dies proposats són els diumenges 7 i 21 de juliol, i 10 i 24 d’agost.

La Ruta del Ferro és un dels productes turístics estrella de la parròquia, un itinerari que es pot fer a l’hivern, i que a l’estiu té l’atractiu afegit de la visita a la mina de Llorts. El projecte recupera ‘La Ruta del Ferro a l’esquena’, activitat que va ser creada el 2008 amb el mateix objectiu entre el Govern i el comú, la principal novetat que s’introdueix és la incorporació d’un guia per aconseguir una experiència plena.