Gelabert defensa davant els ministres iberoamericans els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Advoca perquè els incloguin en les seves decisions

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha intervingut aquest dijous en la 19a Conferència Iberoamericana de Ministres de Cultura, que se celebra aquests dies a la capital de Guatemala i, en el marc de la reunió, la ministra ha proposat als estats membres la vinculació de les decisions dels seus governs amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de donar-los més rellevància.

En la seva intervenció, Gelabert ha parlat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i ha explicat la iniciativa que ha dut a terme el Govern d’integrar-los en les decisions que es prenen al consell de ministres. Així, ha parlat de l’èxit i la gratuïtat d’aquesta acció i per això ha animat al conjunt dels estats membres de la cimera, que implementin aquesta pràctica, i ha proposat incloure-ho com a acord per a la declaració de la reunió ministerial.

Així mateix, la ministra ha indicat que la cultura està present en tots i cada un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, ja que està en la base de tots ells i necessiten de la seva aportació per al seu desenvolupament i progrés.

D’altra banda, en la seva intervenció ha presentat l’exemple de la intersectorialitat de la cultura, plasmada en les activitats i tallers que es duen a terme a l’espai Artalroc. Així, ha indicat que les activitats estan pensades per a diferents tipus de públic i sempre evitant la passivitat dels participants. La ministra de Cultura ha argumentat que es busca transmetre la cultura sense esforç, de manera desenfadada, lúdica i participativa, i sota els principis de la necessitat de promoure l’accés al coneixement a través de la democratització de la cultura i l’enfortiment del paper social que té com a element d’integració de l’individu.