El Govern inverteix 200.000 euros en remodelar l'església de Sant Climent de Pal

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha presentat els que han estat els treballs de restauració i conservació

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha presentat aquest diumenge, els que han estat els treballs de restauració i conservació portats a terme a l'església Sant Climent de Pal que "han tingut un cost total de 200.000 euros", segons ha informat la mateixa ministra Riva.

La restauració i remodelació s'ha efectuat en diferents parts, des del 2015. La primera intervenció es varen focalitzar sobre l'estructura i els objectes interiors. D'aquesta manera s'han millorat les instal·lacions elèctriques, s'han consolidat les escales del campanar, s'ha sanejat la sagristia i fins i tot s'ha treballat per intentar suprimir les filtracions i humitats. Paral·lelament, els tècnics han treballat a l'interior del temple on destaca la restauració de la talla romànica de la Mare de Déu del Remei o del crist barroc datat del segle XVII-XVIII.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha comentat els treballs que s'han portat a terme dient que "les millores afecten tant a l'església com al conjunt, ja que és una de les esglésies que es troben més emmarcada dintre d'un cas antic". Riva ha afegit "d'aquesta manera posa doblement en valor el monument, ja que s'ha respectat aquest encaixat i s'ha millorat els voltants com també el seu interior". La màxima responsable de la cultura al país va afegir que "aquest treball que s'ha fet des de Patrimoni, ens agrada molt celebrar perquè coincideix també amb les Jornades Europees del Patrimoni".

Cal recordar que l'església de Sant Climent de Pal forma part del conjunt d'esglésies romàniques d'Andorra. En el seu interior es poden veure unes restes de pintures murals del segle XVI.