Cultura 16/02/2019

Grandvalira espera 25.000 passatgers al Magic Gliss, la nova atracció del sector Canillo

El giny busca ampliar l'oferta d'activitats a l'estiu, encara que estarà en funcionament tot l'any

T. Navarro
2 min
Recorregut de l'atracció Magic Gliss. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaGrandvalira ha completat la seva oferta al sector de Canillo amb el Magic Gliss, el nou tobogan alpí pel qual s'espera que puguin passar fins a 25.000 persones a l'any. L'estructura compta amb 555 metres de baixada i 180 de pujada i, tot i que està en funcionament des del passat 15 de gener, aquest dissabte la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, el director de Grandvalira-ENSISA, David Hidalgo, i el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, han participat en la inauguració de l'atracció.

"Necessitàvem una capacitat d'absorció important" ha explicat Hidalgo, ja que amb altres activitats com la tirolina "si passen 150 persones, és un dia on has fet el màxim". Al Magic Gliss es podran fer fins a 180 viatges en una sola jornada, el que suposaria més d'un miler al dia. Al seu torn, en no ser una atracció amb un llarg recorregut, permet als usuaris repetir tantes vegades com vulguin, "els cavallets de les festes majors".

Segons ha explicat Hidalgo, des de Grandvalira preveuen que hi haurà "més moviment a l'estiu que a l'hivern". De fet, el Magic Gliss es va pensar amb la intenció de completar l'oferta durant els mesos que les pistes d'esquí estan tancades, però les mesures de seguretat que incorpora, com el sistema de fre magnètic que permet que l'atracció continuï operativa encara que les condicions climatològiques siguin adverses, permeten a l'estació continuar explotant-lo a l'hivern. En la mateixa línia ha parlat Josep Mandicó, que veu com "el forn de Canillo està agafant cada cop més embranzida" i com la nova atracció amplia l'oferta de lleure, fent que les famílies que arribin de vacances "dos o tres dies gaudint del que tenim sense sortir de la parròquia".

La posada en marxa de la nova activitat ha tingut un cost que ronda el milió d'euros, una inversió que el domini esquiable preveu recuperar en set anys. Les obres van començar en acabar l'estiu amb els estudis topogràfics de preparació i es van allargar fins al desembre amb el muntatge manual de la instal·lació, encara que les nevades de després de Nadal van endarrerir les tasques d'homologació.

Sinèrgies público-privades

La construcció del nou giny ha estat possible també gràcies a la col·laboració entre el sector públic i les empreses privades, com també s'ha vist en altres àmbits com l'arribada del museu Carmen Thyssen Andorra. "Aquesta sinergia fa que a poc a poc altres coses també es puguin fer", ha comentat la ministra Gelabert. "Als comuns al final la gent i les idees poden canviar, però el privat és el que està aquí", ha reconegut Mandicó, que considera que és una manera de fer positiva perquè "al final tots mirem cap al futur per organitzar el màxim d'activitats divertides".

stats