'Kassandra' aterra per primera vegada a Sant Julià

La funció es representarà aquest dijous a les 21.30 hores a l'auditori Claror

En el marc de la 54a Temporada de teatre, l'auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià acollirà aquest dijous, a les 21.30 hores, la representació de l'obra 'Kassandra' de l'autor Sergio Blanco i sota la direcció de Sergi Belbel. La protagonista i única actriu damunt de l'escenari, Elisabet Casanovas, ha declarat que aquesta serà la primera vegada que actua a Andorra i s'ha mostrat molt il·lusionada perquè "aquí teniu molta vida teatral i cultural". La funció és una interacció contínua amb el públic que permet a Casanovas conèixer altres indrets i "saber com respira la gent". 

L'obra parteix de la figura de Kassandra, filla dels reis de Troia Hècuba i Príam. Segons la mitologia grega, Kassandra té el do de veure el futur però ningú la creu quan explica el que veu i, per tant, "en el mite és clarament una boja". Blanco agafa aquest personatge i el porta al segle XXI "encarnant tots els marges que Kassandra ocupa dins de la mitologia grega", però en l'actualitat és una refugiada de la guerra, prostituta i transsexual. L'objectiu de la protagonista, per tant, "és explicar tota la guerra de Troia i tota la seva història fent paral·lelismes amb la realitat que vivim avui en dia". 

La funció es basa en un monòleg escrit en un anglès poc convencional per exprés desig de l'autor que veu en aquesta forma un idioma d'interacció i supervivència entre el personatge i l'espectador. Per tant, no integra cap llengua en concret, tot i que és fàcilment entenible pel públic. Aquest fet fa que hi hagi una necessitat del personatge de ser comprès en la seva totalitat, cosa que ningú mai ha fet amb ella, i acabar amb la humiliació que ha rebut, "tot dirigit a l'espectador en primera persona".