Kraemer dirigirà per primera vegada l'ONCA amb un programa que recorre l'Europa barroca

L’actuació comptarà també amb la col·laboració del clavecinista, Dani Espasa

El cicle Fronteres, amb el programa 'Músiques, nacions i fronteres', interpretat per l’ONCA, arriba el dijous 16 de maig, a les 20 hores, al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, i es podrà veure també a Andorra el 18 de maig, a les 20.30 hores, a l’Era Gran de Casa Rossell, amb motiu del Dia internacional dels museus. Sota la direcció, per primera vegada, del violinista Manfredo Kraemer, l’actuació comptarà també amb la col·laboració del clavecinista, Dani Espasa.

Tal com descriu el musicòleg Lluís Bertran, el programa reflecteix com la música va ser una de les principals eines per homogeneïtzar el gust musical a l’Europa del Barroc. Al segle XVII, en plena consolidació de les monarquies absolutes i de les administracions estatals, la cort francesa de Lluís XIV institucionalitzaria un estil musical capaç de simbolitzar el poder del nou estat absolutista. Als altres països, corts grans i petites, enlluernades pels fastos de Versalles, van afanyar-se a adoptar-lo. L’afalagador i ordenat estil francès, però, xocava amb un altre de més arrelat, l’italià, brillant i fantasiós, xoc que va ser l’origen de nombroses polèmiques. S'interpretaran obres de Matthew Locke, Jean Féry Rebel, Antonio Vivaldi i Georg Philipp Telemann.

Les entrades per al concert del XV Cicle ONCA al Palau de la Música Catalana estan a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana i a www.palaumusica.cat, a un preu de 12 euros. El concert d’Andorra és amb entrada lliure amb aforament limitat.