Publicitat
Publicitat

L’Arxiu Nacional organitza una jornada de debat sobre l’estat de la recerca històrica a Andorra i la seva difusió

La iniciativa s’inscriu en la sèrie d’activitats que el ministeri de Cultura, Joventut i Esports està preparant amb motiu del centenari del naixement del pare Cebrià Baraut i Obiols

L’Arxiu Nacional d’Andorra organitza, el pròxim 26 d’octubre a la Farga Rossell, una jornada de debat sobre l’estat de la recerca històrica a Andorra i la seva difusió. La jornada s’inscriu en la sèrie d’activitats que el ministeri de Cultura, Joventut i Esports està preparant amb motiu del centenari del naixement del pare Cebrià Baraut i Obiols, amb la col·laboració de diferents entitats i associacions culturals d’Andorra i de fora del Principat. Al llarg de la jornada se celebraran dues taules rodones per debatre l’estat de la recerca històrica a Andorra i la seva difusió a partir de les 10 hores i fins les 14 hores.

El pare Cebrià Baraut i Obiols (El Vilar de Cabó, Alt Urgell, 21 de maig de 1917 - Montserrat, 8 de juny de 2003) historiador i monjo benedictí català va dedicar gran part de la seva trajectòria a l’edició de les fonts documentals d’Andorra i al coneixement i difusió de la seva història. El Govern d’Andorra ha homenatjat en diverses ocasions la seva figura i el treball: al 2001, el ministeri titular de la Cultura va editar Miscel·lània a Dom Cebrià Baraut i Obiols, i el 2004 els ajuts d’investigació i recerca dotat per l’Arxiu Nacional d’Andorra, des del 2000, es van passar a nomenar Ajuts d'investigació i recerca històrica Cebrià Baraut i Obiols.

Etiquetes