'Le Blizzard', seleccionat en un dels festivals més importants d'Europa

La cinta d'Àlvaro Rodríguez Areny competirà en l'Odense International Film Festival, que obre les portes als Oscars

'Le Blizzard', el curtmetratge dirigit per Àlvaro Rodríguez Areny, continua el seu periple internacional. Ara ha estat seleccionat en un dels festivals més importants d’Europa, qualificador per als Oscars i també dels European Film Awards. Es tracta de l'Odense International Film Festival, que arriba la seva 44a edició, i ha rebut més de 3.200 propostes. En competiran 50 a la secció oficial. I el curtmetratge guanyador té accés directe a l’acadèmia de Hollywood per poder ser valorat per als Oscars 2020.

Al ser també un esdeveniment qualificador dels European Film Awards, com ho són festivals com Cannes, la Berlinale o Venècia, l'Odense International Film Festival escolllirà un dels curtmetratges seleccionats i el nominarà directament a millor curtmetratge europeu, en el marc d’aquests premis anuals. El festival tindrà lloc l’última setmana d’agost a Odense, Dinamarca.

'Le Blizzard' va prendre part en un altre dels festivals que serveixen per a la qualificació per als Oscars, a Sitges 2018. Compta, a més, amb quatre nominacions als premis Méliès d’Argent com a millor curtmetratge europeu de gènere fantàstic. Tal com afegeixen els seus impulsors, de moment el film acumula més de 40 seleccions en festivals d’arreu del món i porta quatre premis en el recorregut: millor curtmetratge i millors VFX al Festival Sant Cugat Fantàstic; millor curtmetratge fantàstic al Festival NOX de l'Uruguay, i menció especial a la millor direcció al Festival Maniàtic de Manises.