Lluitar i viure més enllà de la tragèdia

Marta Alsina presenta 'La vida que queda', a partir de divendres a les llibreries del país i de la Seu

Marta Alsina ha presentat aquest dijous a la tarda a la Biblioteca d'Ordino el llibre 'La vida que queda', un relat en primera persona que tracta sobre la pèrdua d'un fill, sobre el dol i sobre com tirar endavant malgrat la tragèdia. El llibre es podrà adquirir a partir d'aquest divendres a les llibreries d'Andorra i de la Seu d'Urgell, tot i que el nombrós públic que ha assistit a la presentació i ha deixat petita la sala de la biblioteca ja se l'ha pogut endur. La tirada inicial és de 400 exemplars.

Alsina va pedre el seu fill de dinou mesos l'any 2009, fruit d'una meningitis. Va ser de cop i sense temps de preparar-se, tal com ha explicat. Al llibre narra com va viure aquell moment i com van ser els anys posteriors, fins arribar a l'actualitat, en què ha estat mare de tres fills més i ha passat de ser infermera a llevadora del SAAS. 'La vida que queda' té com a objectiu ajudar a les persones que han passat per a una solució similar, i també per donar eines a familiars i amics de persones que ho estan vivint.

Amb tot, durant l'acte, més que parlar del contingut del llibre, del dol i de la mort, l'escriptora ha parlat del procés d'escriptura, que ha definit com "dur". Ha volgut donar-li un "enfocament més rialler" a l'acte.

Alsina ha estat acompanyada a la presentació per l'escriptora Elena Aranda, que va ser clau perquè es decidís a escriure la seva història, i per Àngel Dalmau, d'Editorial Mesclant, que és qui ha fet realitat el projecte literari.