Luz Casal: “Recordar l’espai i el caràcter de la gent t’ho posa més fàcil”

La cantant corunyesa actua aquest dijous al Prat del Roure en la gira de presentació del disc ‘Que corra el aire’

Cinc anys després de formar part del cartell del festival Narciso Yepes, la cantant Luz Casal ha tornat a Andorra per actuar aquest dijous a la sala Prat del Roure en el marc del festival Colors de Música organitzat pel comú d'Escaldes-Engordany. "Recordar l'espai i el caràcter de la gent t'ho posa més fàcil", ha reconegut davant dels periodistes. "Tu puges a l'escenari i a través dels teus sentiments, els teus pensaments i les teves sensacions", ha explicat, "i com més arribin a la gent que t'està veient, més connexió existeix". Això és el que busca en el 140è concert d'una gira que va començar fa un any i mig on ha tingut en compte la selecció dels temes "que la gent desitja escoltar", tot posant en relleu els del nou treball ' Que corra el aire'.

El disc fa referència a aquell moment en què algú decideix obrir les finestres per esvair un ambient carregat. "És quelcom que poso en pràctica en el meu dia a dia", ha dit, i "la raó de posar-li el títol a l'àlbum". Si bé van començar la gira "oferint el present", les onze cançons del nou disc, donant-li més pes dins l'espectacle, cada vegada s'han d'anar mesclant amb altres temes que "la suma d'anys dedicats a la música han fet que esdevinguin clàssics fins i tot per a mi". A la llista, 'Entre mis recuerdos', ' Piensa en mi', 'Pedazo de cielo' o la incombustible ' Rufino'.

Luz Casal acabarà la gira el pròxim 21 de novembre a Còrcega. Un "tancament de capítol" i un "punt final" que "posaré amb molta alegria", ha reconegut. Moment on trobarà "un espai per reflexionar i fer balanç sobre què s'ha viscut". Respecte al futur, la cantant té idees i ha començat a treballar en noves lletres, però no ha volgut desvelar res perquè "m'he acostumat a no parlar sobre coses que no tenen una base sòlida".