Més de 1.100 infants visiten el Museu Carmen Thyssen Andorra durant l'estiu

Les activitats busquen ensenyar als nens i nenes com és un museu, però també potenciar la seva creativitat

Què signifiquen les dates escrites al costat del quadre? On aconseguiu els quadres? Una vintena de nens i nenes dels Esports d’estiu han fet aquestes preguntes aquest divendres al Museu Carmen Thyssen Andorra en una de les visites programades pel comú i la institució. La visita es divideix en dues parts. A la sala d’exposicions els nens i nenes poden resoldre els dubtes sobre els quadres i conèixer la història que amaguen mentre que, a la segona part, són ells els encarregats de fer volar la imaginació creant la seva pròpia obra.

Durant els mesos de juliol i agost han participat 1.100 infants en els tallers culturals, dels quals 620 formen part dels Esports d'estiu escaldencs. "És molt important que els nens no només facin esport sinó que aprenguin d'altres matèries", explica el conseller d'Esports i d'Informàtica Jordi Vilanova. Segons el conseller, el departament va decidir incorporar l'activitat a aquesta edició, ja que, "a part de les pràctiques hi ha una classe teòrica on poden veure els quadres i fer preguntes".

A part de passar una bona estona, amb l'activitat potencien la creativitat, la solidaritat o la imaginació, valors que Vilanova considera claus i que "s'han d'inculcar des de petits". Per aquest motiu, tant el consistori com el museu continuaran apostant en un futur per activitats semblants.

Des del Carmen Thyssen Andorra també troben positiu que els infants s'apropin a l'art a través de les activitats que organitzen. "És una manera de veure l'art molt positiva i amb la qual ells relacionen allò que estan veient amb el seu entorn, de la informació que reben o dels records que puguin tenir", afirma el director artístic del centre, Guillermo Thyssen. L'objectiu és convertir-los en protagonistes d'una manera lúdica. "Evidentment, estan de vacances", ha dit.

D'ençà que la institució va obrir les portes fa un any i mig, el Carmen Thyssen Andorra ha rebut la visita de nens i nenes de tots els sistemes educatius i de fora del país. Amb la nova temporada, que començarà a mitjans d'octubre, volen "crear una nova proposta educativa, enfocada a l'exposició i amb nous targets de cara als alumnes", comenta Guillermo Thyssen, on els més petits descobriran els colors primaris i les barreges per crear nous colors a la vegada que amb els grups d'infants amb més edat es buscarà potenciar el seu pensament crític.