Més de 350 escolars assistiran a les quatre representacions de l'obra 'Fred'

Els joves es podran fer una idea de com vivia una família andorrana durant la Segona Guerra Mundial

L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) informa aquest dimarts en un comunicat que els propers dies 22 de febrer, a les 10.30 i 12.30 hores, i el 23 de febrer, a les 10 i a les 12 hores, es presentarà l’obra 'Fred' al Teatre Comunal d’Andorra la Vella. Les representacions estan organitzades pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i van destinades a alumnes de diferents centres escolars del Principat, de 3r i 4t d’ESO, concretament del col·legi Sant Ermengol, el col·legi Janer, el CE Maria Moliner, el Lycée Comte de Foix i El col·legi Sagrada Família. En total, al llarg de les quatre ocasions hi assistiran més de 350 escolars.

Els joves que assisteixin a aquestes funcions es poden fer una idea de com vivia la gent a Andorra durant el període de la II Guerra Mundial i de l’angoixa que pateix una família andorrana de començament dels anys 40, quan es veuen obligats a amagar una família de refugiats jueus a casa seva. No saber qui són, per què fugen, què els passarà si algú ho descobreix, i per què els alemanys els volen morts, provoca un daltabaix que treu el millor i el pitjor de cadascú, fent florir els instints més bàsics, i secrets que feia anys que estaven amagats.

El text va guanyar el premi de Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà 2015. La direcció va a càrrec del mateix autor, Agustí Franch, i serà interpretat per Irina Robles, Joel Pla i Joan Hernàndez. La música de l’espectacle va a càrrec de Jofre Bardagí, i el disseny de llums el signa el guanyador del Max, David Bofarull.

  • Etiquetes