Publicitat
Publicitat

Més de 2.500 escolars gaudeixen de l'Andorra Kids Film Festival

L'organització està satisfeta de les xifres assolides en les quatre primeres edicions, amb més de 20.000 infants de públic i més de 250 curts projectats

Durant aquesta setmana, uns 2.500 escolars han participat en alguna de les catorze sessions de curtmetratges i llargmetratges que l'organització de l'Andorra Kids Film Festival ha programat a sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany. El cap de setmana s’ha reservat a les activitats familiars, ampliant els escenaris del festival al Prat del Roure i a l'FNAC. L'espectacle de cinema-concert 'Clàssics de sempre', de l'Espai de Música Moderna i L'Animal Escola Teatre, ha servit de cloenda a la 4a edició de l'AKFF. L'Espai de Música Moderna, amb Oriol Vilella al capdavant, ha posat música en directe a les projeccions de cinema mut, com 'Aladdin', films de Harold Lloyd i el clàssic 'Viatge a la Lluna', de Méliès. Al final s'han sortejat premis entre el públic.

Quinze escoles dels tres sistemes educatius han portat l'alumnat al cinema, i han continuat treballant a l'aula allò que han vist amb el material didàctic facilitat pel Festival. L'AKFF ha assegurat que "la coordinació i la col·laboració entre el festival i les escoles ha estat exemplar". La co-directora del Festival, Marta Lladó, ha declarat que "el cine és una eina que conté els quatre pilars bàsics de l'educació: aprendre a conèixer, aprendre a fer, aprendre a viure i aprendre a ser. Aquest convenciment ha estat el motor que ens ha mogut a crear el festival, que vol fer veure i pensar valors com la tolerància, el respecte, la valentia, l'empatia i l'estima pel medi ambient".

Les pel·lícules projectades –que s'han estrenat a Andorra– s'han triat en funció de l'edat dels espectadors. En les sessions per a escolars, els més petits –de 2 a 5 anys– han vist 'Animalades', un conjunt de sis curts de dibuixos animats protagonitzats per animals. 'Al sostre del món' ha estat el llargmetratge d'animació que s'ha ofert als nens i a les nenes d'entre 6 i 8 anys. Finalment, 'Sport Lovers', un conjunt de set curtmetratges agrupats sota la temàtica de l'esport, ha estat la proposta per als infants de 9 a12 anys.

Durant el cap de setmana, més d'un miler d'espectadors de totes les edats han gaudit de les sessions de 'Les enfants terribles' i 'La revolta dels contes'. Dissabte a la tarda, l'FNAC es va omplir de canalla que volia participar de la sessió d''Una mà de contes' i d'un taller de cinema conduït per El Bombeto.

"Els magnífics resultats de la quarta edició del Festival han de servir per consolidar-lo", ha declarat Lladó. "Pròximament ens posarem en contacte amb tots els patrocinadors per explorar les vies per aconseguir-ho, perquè els nens i les nenes d'Andorra s'ho mereixen". El pressupost de les quatre edicions ha sumat uns 25.000 euros, dels quals el 60% procedeixen dels patrocinadors privats, un 10% del suport institucional i el 30% restant de l'organització.

En l'edició del 2018, tant per a les escoles com per al públic familiar, s'han programat 28 sessions, 32 curts i un llargmetratge. Les pel·lícules seleccionades han estat de Bèlgica, França, Dinamarca, Itàlia, Alemanya, Països Baixos, Suïssa, Polònia, Regne Unit, Rússia i els Estats Units.

Més de 20.000 espectadors

Durant les quatre edicions, l'AKFF acumula més de 20.000 espectadors a les sessions de cinema i a les activitats, dels quals més de 15.000 han estat menors de 12 anys, i s'han projectat més de 250 curts. L'organització opina que "les xifres assolides i la bona disposició dels patrocinadors, fan pesar en un esdeveniment cultural que es troba molt ben posicionat en el difícil camí cap a la consolidació".

El festival ha estat organitzat per AKFF i Cadena Pirenaica, i ha comptat amb el patrocini de FEDA, FNAC Andorra, Cia. andorrana d'assegurançes-Santamaria&Cosan, Crèdit Andorrà, Grup Montmantell i Inlingu, amb el suport del Govern, el Consell General i el Comú d'Escaldes-Engordany, i la col.laboració d'Andorra Telecom, Animal Escola de Teatre, Caldea, Camí d'Engolasters, Club Súper3, Distribuidora SÈVE, l'Espai de Música moderna Escola de Rock, el Festival International du Court-métrage de Clermont-Ferrand, el Festival International du Court-métrage au Saguenay Regards, Hotel Plaza, Líquid Dansa, Munich Sports, Museu de l'Electricitat, Perfumeries Gala, Pirineus TV, Roc- Roi, Una Mà de Contes i 360o eXtrem.