Més de 3.000 participants en les Nits d'estiu als museus

Les propostes musicals han acollit fins a 1.300 assistents entre concerts de música clàssica i contemporània

El ministeri de Cultura i Esports, així com els diferents actors implicats en una nova edició de les Nits d'estiu als museus, han valorat positivament el desenvolupament de l'edició d'enguany. Des del ministeri s'apunta que l'oferta ha estat molt ben rebuda pel públic i ha congregat més gent que l'any passat. De fet, s'han registrat més de 3.000 participants en les múltiples propostes que s'han programat entre juny i setembre.

En total, han participat 20 espais diferents entre museus privats i públics d'arreu del Principat, i les propostes han anat des de visites nocturnes als equipaments fins a observacions astronòmiques. El públic, majoritàriament local, ha participat amb més afluència a les visites nocturnes amb experts i guies locals, on hi han assistit més de 1.000 persones per conèixer d'una nova manera el patrimoni i els espais familiars.

Les propostes musicals han acollit 1.300 assistents entre concerts de música clàssica i contemporània. Finalment, les activitats com els recitals poètics, actuacions acrobàtiques, teatre o cinema han reunit unes 500 persones.

En general, les activitats ofertes al juliol han registrat un percentatge major de participants, però de manera global ambdós mesos han acabat interessant un mateix volum d'espectadors. També s'ha de tenir en compte que moltes de les propostes, per les seves característiques i localitzacions, tenien una capacitat limitada, però es compta que l'assistència ha estat d'entre un 75 i un 80% en global.