El 22è Miquel Martí i Pol ja té guanyadors

'Andorra en clau de vers', 'Carícies al temps' i 'El silenci de les pedres' han estat els treballs premiats

El 22è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol ha premiat 'Andorra en clau de vers' i 'Carícies al temps', ex aequo, en la categoria recull i 'El silenci de les pedres', en la categoria poema. Els premis han estat lliurats aquest dimarts al vespre, en un acte que ha tingut lloc a la Llacuna i en què hi ha pres part la ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert.

En aquesta edició s’han presentat onze poemes i vuit reculls. En la categoria poema, el jurat ha concedit el primer premi, dotat amb 200 euros, a 'El silenci de les pedres', de Jaume Ten Utesà, que tal com exposa el jurat convida "a la reflexió sobre la pàtria amb aire llegendari, bona mètrica i rimes treballades". També s'ha atorgat un accèssit a l’obra 'Nova al món', de Laura Aparicio Santos, poema que parla del naixement amb senzillesa i naturalitat, segons el veredicte.

En la categoria recull, ha estat premiat 'Andorra en clau de vers', de Bruna Generoso Miralpeix que, "gràcies a set sonets ben treballats i amb bona musicalitat, descriu la personalitat de cada una de les set parròquies del país", diu el veredicte del jurat. La segona obra premiada és 'Carícies al temps', de Selva López del Olmo. Aquesta obra, "senzilla i alhora entranyable, descriu escenes de la vida, moments, records amb un llenguatge planer i alhora ben buscat". El jurat ha concedit també un accèssit a l’obra 'Poemes de Sispony', de Nacho Mayo, amb "uns poemes molt treballats". Els dos guanyadors es repartiran el primer premi, que està dotat amb 1.000 euros i dos lots de llibres. Els accèssits estan premiats amb un lot de llibres.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Graziella Zucchitello, Albert Ruiz i Manel Gibert.

Tot i que en el marc d'aquest acte hi havia previst un recital, s'ha anul·lat ja que per motius personals, els cantautors Jordi Botey i Nilda Fernández no han pogut assistir a l’acte.