El Museu del Còmic s'amplia a totes les plantes de les Fontetes

L'espai comptarà amb zones de col·lecció permanent, exposicions temporals, espais de conferències i una planta d'arxiu

La Massana continua fent passes endavant per situar-se com a parròquia del còmic. Gràcies al conveni signat aquest dimarts, el Museu del Còmic ocuparà les quatre plantes de l'edifici cultural del complex de les Fontetes. Per tant, a partir de l'abril, ja es podran fer visites al museu, que tindrà una planta per a la seva col·lecció permanent, zones d'exposicions temporals, espais de conferències i multimèdia, i una planta d'arxiu, consulta i recerca. El conveni estipula la cessió de l'espai però, a més a més, el comú es fa càrrec del manteniment de l'edifici, de les despeses de funcionament i d'inversió i també del personal.

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha remarcat que "amb l'ampliació dels serveis i d'horaris la Massana Còmic se situa en la ruta dels equipaments museístics del país". Baró ha recordat que des del primer saló del còmic, el 1997, tots els equips comunals han apostat per identificar la Massana amb aquesta disciplina artística. El 2010 es va marcar un punt d'inflexió, dotant a l'Associació andorrana del còmic, la il·lustració i l'animació (ARCA) d'un espai per poder fer exposicions durant tot l'any i no quedar limitats als dies del saló. Des d'aquell moment, s'han organitzat cinc exposicions d'alt nivell a l'any.

"En l'actualitat tenim tant material que ens faltava espai. Ara tindrem tot un edifici per ubicar tot el material bibliogràfic i artístic que tenim", ha explicat el president de l'ARCA, Joan Pieras, que espera poder obrir les portes al mes d'abril. Prèviament, però, s'haurà de portar a terme un intens treball d'organització del material i adequació de les quatre plantes, a més de continuar amb la catalogació del fons documental. D'altra banda, Pieras ha destacat que just al davant de l'edifici hi ha la biblioteca comunal Antoni Morell, amb un extens fons dedicat al món del còmic.

Aquesta cessió ha estat possible a l'haver quedat alliberades les dues plantes que ocupava la Capsa, que s'ha traslladat a Ordino, fruit de la mancomunicació de serveis entre els comuns de les valls del Nord.