Nova convocatòria dels premis de la Fundació Ramon Llull

El patronat s'ha reunit aquest divendres a Barcelona, amb la presència d'Olga Gelabert

El patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest divendres al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, de Barcelona. La reunió ha servit per presentar la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuraran a Andorra destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.

Els premis que s’atorgaran són: el Premi Internacional Ramon Llull de catalanística i a la diversitat lingüística, amb una dotació de 6.000 € compartits entre la Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Fundació Ramon Llull; el Premi Ramon Llull a la Promoció internacional de la creació catalana, que té una dotació econòmica de 4.000 €, i que reconeixerà la trajectòria del premiat; i el Premi Ramon Llull de Traducció literària, que manté la dotació de 4.000 €.

A la reunió hi han participat Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d'Andorra; Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Francesca Tur, consellera de Cultura del govern de les Illes Balears; Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’ajuntament de Barcelona; Jérôme Parrilla, del consell departamental dels Pirineus Orientals; Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon Llull; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Josep Marcé, gerent de l’Institut Ramon Llull; i Inés Sanchez, secretària de la Fundació Ramon Llull.

La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears i al 2015 l’ajuntament de Barcelona. L’any passat, s’hi va reincorporar el govern balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.