Novetats editorials a la 36a Setmana del llibre en català

La participació andorrana agruparà, en un mateix estand, el número 42, el Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu

El ministeri de Cultura, Joventut i Esports, a través de l’àrea de Lectura Pública i Biblioteques, participarà en la 36a Setmana del llibre en català (www.lasetmana.cat), que tindrà lloc del 7 al 16 de setembre del 2018 a Barcelona (avinguda de la Catedral). Aquesta mostra té per objectiu promoure la lectura i la venda de llibres en català. Enguany agruparà 204 expositors, repartits en 62 mòduls, un 25,2% més en relació a l’edició del 2017.

La participació andorrana agruparà, en un mateix estand, el número 42, el Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu. Els objectius de la presència d’Andorra són aixoplugar els editors andorrans i pirinencs, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d’aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat i del Pirineu. Els editors del país, els escriptors i les entitats i institucions que tenen producció editorial podran vendre les seves obres en el mateix estand, donant un relleu especial a les darreres novetats. Enguany, s’editarà un catàleg que inclourà el conjunt de les obres a la venda a l’estand.

D’altra banda, es disposarà també d’obres d’autors andorrans publicats per segells catalans com Grup 62, Meteora o Males Herbes. S’oferiran en total uns 211 títols, inclòs algun material amb un format diferent del llibre, com la revista Portella i la revista que edita Àgora Cultural cada any. La presència andorrana a la 36a Setmana del llibre en català s’acompanyarà de diverses activitats que tindran lloc en diferents espais. Es destaquen les activitats del dia 8 de setembre que els organitzadors han agrupat sota el nom de Dia dels Pirineus, per donar més visibilitat.